Megérkezett az Ashen
dreampage 2018. Dec. 07.

A várakozásnak vége: az Aurora44 régóta fejlesztés alatt álló, konzol exkluzív RPG-je a mai nappal végre megérkezett Xbox One-ra. Az Ashen ráadásul Xbox Game Pass tagsággal is azonnal játszható.

Több, mint három éve, a 2015-ös E3-on mutatkozott be az Ashen, az Aurora44 és az Annapurna Interactive látványos, dark fantasy szerepjátéka, ami egy sötét világban játszódik, a gonosz uralma alatt. Ebben a világban nem csak boldogulnunk, hanem győznünk is kell, ha meg akarjuk védeni, ami a napfényből még megmaradt.

Az Ashen játékmenete kőkemény, energia-alapú harcokból áll. Nem mindegy, melyik ellenfélhez milyen fegyvert használunk, a támadás, védekezés és kitérés rendszere pedig ismerős lehet azoknak, akik otthonosan mozognak a Souls-játékok világában. Ez a kaland viszont más: passzív online multiplayerrel rendelkezik, vagyis csak akkor leszünk egyedül a csaták közben, ha tényleg ezt akarjuk. A világban megismert NPC-k is segíthetnek, mellénk szegődhetnek társként, vagy más játékosokkal együtt, kooperatív módban is nekimehetünk a kampánynak.

A kihívás a játék egyik alappillére: hatalmas, egyedi támadásokkal és képességekkel rendelkező főellenségek állják utunkat, akiket nem lesz egyszerű legyőzni még többesben sem. A Souls játékokhoz hasonlóan pedig a halállal itt is elvész minden XP, hacsak újra fel nem vesszük.

Az új nyílt világú RPG mögött olyan nevek állnak, mint Mark Lawrence író (Széthullott Birodalom trilógia), vagy a Foreign Fields zenekar. Az első értékelések szerint megérte ennyit várni a játékra, az Ashen egy nagyon jó szerepjátéknak tűnik. A megjelenés mellé trailer is dukál.

Többet viszont már nem kell várni rá, hiszen az Ashen megjelent – konzolon kizárólag Xbox One-ra érhető el. A játék 13,900 forintba kerül, de még jobb hír, hogy Xbox Game Pass-ba is azonnal bekerült, úgyhogy az előfizetők már tölthetik is a hatgigás kalandot. Jó szórakozást hozzá!