Megérkezett az Atlas Xbox One-ra
dreampage 2019. Oct. 09.

Már nem a Sea of Thieves az egyetlen kalózos MMO a videojátékok tengerén. Az ARK: Survival Evolved fejlesztőinek új játéka, az Atlas kihajózott konzolon is. Az Xbox One verzió már elérhető a Game Preview programban.

Riválist kaptak a Rare kalózai, habár a Grapeshot Games új játékának alapvetően kissé más stílusa és felépítése van. Megérkezett az Atlas, amely a fejlesztők ígérete szerint „a legjobb kalózos élmény”, és egy vérbeli online szerepjáték, amelyben több ezer játékos hajózhat egyszerre a világ tengerein. Szigetről szigetre haladva lehet meghódítani ezt a világot – lehet saját hajót építeni, felfogadni legénységet, megtámadni, lerombolni, és saját építményekkel helyettesíteni más játékosok épületeit, vagyis hasonlóan működik, mint más túlélő-MMO-k, csak éppen kalózos körítéssel.

Természetesen itt is össze lehet állni másokkal, és megosztani a feladatokat, kincseket keresni (akár a víz alatt is), és élni a tengeri medvék izgalmas életét. Itt valóban részletesen lehet építkezni, a hajókat darabonként lehet összerakni, de még a vitorlák kinézete is megtervezhető. 15 különböző mesterség képességei fejleszthetők, a felfedezendő világ pedig hatalmas: 45 ezer négyzetkilométer és több, mint 700 sziget vár meghódításra.

Ami az Atlas további előnye, hogy választható PvP és PvE szerver is, úgyhogy mindenki kiválaszthatja, hogy mások ellen, vagyis inkább másokkal vállvetve akar küzdeni. De van dedikált single-player mód is, illetve privát szerver is indítható, maximum nyolc fő részére. További jó hír, hogy a PC és Xbox One közötti cross-play támogatás is adott, így mindenki ugyanabban a közösségben játszhat, nem leszünk platformok alapján megosztva. Irányításban sincs különbség, az Xbox One változat ugyanis teljes billentyűzet és egér támogatást kapott.

Ha mindez – plusz a fenti trailer – felkeltette az érdeklődést, akkor az Atlas már tölthető Xbox One-ra. Egyelőre csak Game Preview változatban érhető el, vagyis a játék még messze nincs kész, előnye viszont, hogy ingyenes próbaverzióval rendelkezik. A jövőbeli frissítések között természetesen hiba- és teljesítmény javítások, új hajók, még részletesebb harc, és dúsabb vadvilág illetve megszelídíthető állatok is szerepelnek. Végleges megjelenési időpont még nincs, az előzetes verzió alább érhető el.