Megérkezett az Everspace: Encounters
dreampage 2018. May. 11.

A Rockfish Games hosszas várakozás után ma végre Xbox One-ra is kiadta az Everspace kiegészítőjét. A roguelike sci-fi játékban sok újdonságra számíthatunk.

Nagyjából egy hónappal a látványos Xbox One X támogatás után megérkezett az Everspace kiegészítője is, ami az egyik legjobb grafikájú űrhajós játékot jelentős gameplay elemekkel bővíti. A játékban most először többféle karakterrel, élőlényekkel, teljesítendő küldetésívekkel találkozhatunk, de új fegyverek, felszerelések és kihívások is kerültek bele – nem beszélve 8 új achievementről.

Az Encounters nevet viselő kiegészítő mellé az alapjátékra is szükség van, és ezekkel az újdonságokkal gazdagítja a játék univerzumát:

  • Új űrhajó: Colonial Sentinel. Egy közepes méretű hajó, amely elsősorban az erős pajzsára és elektronikai képességeire épít. Ki tud bocsájtani például EMP löketet, amivel megbénítja az ellenfeleket, de a többi űrhajónál gyorsabban tud szkennelni, hackelni, és egyéb trükkökre is képes.
  • Küldetések. Az Everspace eddig inkább saját karakterünk történetéről és meneküléséről szólt, a kiegészítőben viszont új szereplőkkel találkozunk, akik saját küldetéseket adnak. Az új feladatok mellé új jutalmak is járnak.
  • Új fegyverek és felszerelések. Hat új fegyver került a játékba, a villámágyútól a plazmakilövőig, ezek új stratégiákra adnak lehetőséget. A hajóra szerelhető kütyük között EMP generátorok, figyelemelterelők és más érdekességek is vannak, amik megkönnyíthetik az előrehaladást.
  • G&B gyárállomások. Új létesítmények a világűrben, ahol megpihenhetünk, ingyenesen javíthatjuk meg az űrhajónkat, és más extrákat is igénybe vehetünk.
  • Festések. Egyszerű színárnyalatok helyett hajóinkra most már komolyabb skineket is szerezhetünk.
  • 8 új achievement. 500 gamerscore, a lista itt megnézhető.

Ezzel pedig teljessé válik az Everspace világa – hibajavításokra még számíthatunk, de a fejlesztők szerint további komolyabb bővítéseket már nem terveznek. Az Encounters kiegészítő 3,500 forintért kapható, az alapjáték pedig – több Xbox One X Enhanced játék mellett – most akció keretében fél áron vihető Xbox One-ra és Windows 10-re (Xbox Play Anywhere). Érdemes kipróbálni, mert X-en tényleg pazarul mutat, 4K/30 fps, vagy maximumra csavart grafikus beállítások mellett 1080p/60 fps módban is.