Megérkezett az Everspace X patch
dreampage 2018. Mar. 16.

Végre konzolon is olyan minőségben játszhatunk az Everspace-szel, mint PC-n. Teljes körű Xbox One X támogatás érkezett, a fejlesztők szerint ez is marad a legszebb konzolos verzió, mert a gép „egy bestia”.

Sokáig tartott, és az UWP, illetve az Xbox Play Anywhere támogatás miatt nehéz volt tető alá hozni, de a mai napon végre minden akadály elhárult, és megérkezett az Everspace teljes Xbox One X támogatása. A Rockfish Games űrhajós játéka eddig is nagyon látványos volt, de az új fejlesztésekkel egyértelműen szintet lépett: magasabb felbontás, jobb grafikai beállítások, simább képfrissítés.

A játék legújabb változatában, ami ma reggeltől elérhető, kétféle grafikus mód között választhatunk, akár valós időben, játék közben is:

  • Natív 4K (3840x2160) felbontás / 30 fps
  • Natív 1080p (1920x1080) felbontás / 60 fps, magasabb grafikus beállítások mellett

Mindkét mód jelentős előrelépés az alap Xbox One változathoz képest, ott ugyanis a játék 1080p alatti felbontásban fut 30 fps-sel, visszább csavart fény-árnyék hatásokkal és textúrákkal. Xbox One X-en végre tükörsima 60 fps-ben játszhatunk látványosabb effektek mellett, vagy aki a pengeéles képet preferálja, natív 4K-ban is repkedhet (nincs checkerboard).

Bár a német fejlesztők rendszeresen szenvednek az UWP platform követelményei miatt, mégis örülnek, hogy ezt az utat választották, erről a Wccftech-nek adott interjújukban is meséltek:

„Tagadhatatlan, hogy konzolként az Xbox One X egy bestia, és örülünk, hogy ezzel közelebb kerültünk a gaming PC-khez. Egy high-end PC-vel persze jobb teljesítmény érhető el, de annak az ára is magasabb, nagyobb és macerásabb gép. Konzolon még soha nem nézett ki olyan jól az Everspace, mint Xbox One X-en, pont. (…) Az Everspace Xbox One X-en natív 4K-ban fut 30 fps-sel, és szuper éles a kép. Full HD képernyőkön futhat natív 1080p-ben 60 fps-sel, nagyobb látótávolság, jobb árnyékok, shaderek, bevilágítás és magasabb vizuális effektek mellett.”

Időközben az is kiderült, hogy hamarosan Xbox One-ra is megérkezik a játék legújabb kiegészítője, az Encounters. Ebben új szereplők, párbeszédek, létesítmények és küldetések szerepelnek, és a fejlesztők szerint jó esetben „néhány hét múlva” UWP platformra (vagyis Xbox One-ra és Windows 10-re) is elkészül. Addig is érdemes kipróbálni az Everspace-t – a sci-fi roguelike lövöldözős játék eddig is látványos volt, de X-en tényleg lemászik a képernyőről.