Megérkeztek a World of Tanks újítások
dreampage 2017. Aug. 23.

Egyjátékos kampány, Xbox Live Arena támogatás, Xbox One X fejlesztések. Komoly változáson esik át a világ legnépszerűbb free-to-play játéka. Az újdonságok első hulláma már elérhető, indulnak a történelmi csaták.

Megjelenése óta az egyik legnagyobb horderejű újdonságot kapta meg a World of Tanks. A Wargaming világsikert aratott free-to-play játéka a többjátékos módok mellett most először kapott valódi egyjátékos kampányt (ami egyébként kétfős kooperatív módban is játszható). A történelmi alapokon nyugvó, de végső soron kitalált küldetések epizodikus formában kerülnek a játékba, ezek közül az első kettő már elérhető.

Új single-player küldetések:

  • Brothers in Armor: Egy amerikai tank parancsnok M4 Shermanjével szovjet csapatok élére áll a keleti fronton, hogy megküzdjön a németek ellen.
  • Flashpoint Berlin: A szövetségeseket vezethetjük a német fővárosba, annak blokádjának összeomlása után.

További epizódok: Operation Sealion (szeptember) és Kennedy’s War (október).

A kampánnyal együtt új, úgynevezett „Storyteller Csomagok” is felkerültek a World of Tanks áruházába, ezekről további részletek olvashatók a játék hivatalos honlapján.

Xbox Live Arena támogatás

Mostantól a World of Tanks is kihasználja az egyik legjobb Xbox Live funkciót, az Arenát. Ez azt jelenti, hogy a játékosok saját bajnokságokat szervezhetnek Xbox Live-on. Ezekben megadható a résztvevő csapatok száma, a kezdési időpont, a játékmód, és más részletek (például pályák, vagy hogy kötelező legyen-e a részvétel).

Saját bajnokságot az Xbox Live klubok „Tournaments” fülén lehet létrehozni. Ennek pontos leírása megtalálható a játék honlapján, ahol a beállítási részletek is elolvashatók. Jó hír, hogy a funkciót maga a Wargaming is használja majd: szeptember 15-től hivatalos World of Tanks Xbox bajnokságokon lehet részt venni valódi nyereményekért.

Xbox One X fejlesztések

A november 7-én érkező Xbox One X körüli felhajtásból a világ legnépszerűbb tankos játéka sem maradhat ki. A fejlesztők maximumra csavarják a grafikát az új konzolon: natív 4K felbontást, 60 fps képfrissítést és minden korábbinál aprólékosabb kidolgozást kapunk. Ebből egy kis ízelítőt mutat az alábbi videó, amiben a War Stories kampányból is kapunk egy kis előzetest.

Az egyjátékos War Stories kampány és az Xbox Live Arena támogatás tehát már most elérhető a játékban, az Xbox One X frissítés pedig a gép novemberi megjelenésekor érkezik. Mindenkinek nagyon jó játékot, és sok sikert az új csatamezőkön!