Megjelent a Baldur’s Gate 3
dreampage 2023. Dec. 08.

Néhány hónapos csúszást követően végre Xbox Series X|S konzolokra is megjelent a Baldur’s Gate 3, a Larian Studios legújabb, nagyszabású fantasy szerepjátéka. Faerûn sorsa most már az Xbox játékosok kezében is van.

Idén nyár végén jelent meg a Baldur’s Gate 3, amely szinte azonnal az év egyik legjobb játékává lépett elő a kritikusok és a játékosok egyöntetű véleménye alapján – nem így Xboxon, mivel technikai problémák miatt a Microsoft konzoljának felhasználói lemaradtak az eredeti premierről. December 8-án azonban elhárult az utolsó akadály is, így a mai naptól Xbox Series X|S konzolon is neki lehet kezdeni az utóbbi évek legnagyobb szerepjátékának.

„Elrabolva, megfertőzve, elveszve. Lassan szörnnyé változol, de ahogy a romlottság nő benned, úgy az erőd is. Alakítsd a saját történetedet, tele szövetségekkel és árulással, áldozattal és túléléssel, és az abszolút hatalom csábításával. Ördögök, istenek és gonosz túlvilági erők közötti konfliktusokban te és csapatod lehetnek azok, akik meghatározzák a Forgotten Realms sorsát.”

A Baldur’s Gate 3 egy valóban nagyszabású és korlátlan szabadságot kínáló RPG körökre osztott harcrendszerrel, amely sikerrel építkezik a Larian Studios korábbi munkáiból. Részletes karakterfejlesztés, rengeteg jól megírt párbeszéd és szinte végtelen lehetőségek várják a kalandorokat minden küldetésben. Nincs két egyforma végigjátszás és befejezés, ebben a játékban tényleg mindenki a saját sorsának kovácsa. A kampány egyedül, online vagy helyi, osztott képernyős kooperatív módban is végigjátszható – ez utóbbi viszont jelenleg csak Series X konzolon érhető el.

A Baldur’s Gate 3 kapható digitálisan normál és Deluxe változatban, hamarosan azonban fizikai kiadás is érkezik belőle. Az Xbox változat megtalálható a Microsoft Store-ban.