Megjelent a Battlefield V
dreampage 2018. Nov. 20.

Többfázisú korai hozzáférési időszak után mától végre hivatalosan is elérhető a Battlefield V Xbox One-ra. Az EA DICE új lövöldözős játéka hangulatos és nagyszabású virtuális háborút ígér, ami Xbox One X-en a legjobb.

Az emberiség történetének eddigi legnagyobb konfliktusa, amit könyvek, filmek és játékok egész sora dolgozott már fel az elmúlt évtizedekben, és amihez időről időre vissza kell térni. Egy évvel a nagy rivális Call of Duty után ezt most az EA DICE lövöldözős sorozata, a Battlefield is megtette. Mától minden formában és kiadásban kapható a Battlefield V.

A svéd fejlesztők azt tűzték ki célul, hogy a sokszor látott közhelyekkel ellentétben úgy mutassák be a második világháborút, ahogyan azt talán még nem láttuk. Ezért az egyjátékos War Stories kampányban olyan helyszínek és karakterek mutatkoznak be, amikkel nem nagyon találkoztunk korábban. Némileg a multiplayerre is ez érvényes: a fejlesztők nem féltek színeket használni, a Battlefield V egy nagyon változatos és akciódús reprezentációja ennek a korszaknak, ami megpróbál egyensúlyozni a korhűség és a robbanékony látványosság között.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Battlefield V-höz már nincs szükség semmilyen további tagságra vagy prémium bérletre. Mindenki minden DLC-t ingyen megkap, valódi pénzzel mindössze kozmetikai elemeket lehet venni. Az ingyenes kiegészítőkre épül a játék legnagyobb módja, a Tides of War is. Rendszeres feladatokkal, teljes kampányokkal és hónapról hónapra eltolódó frontvonalakkal ez egy nagyszabású PvP élmény, ami folyamatosan bővülni és fejlődni fog a tervek szerint.

A Battlefield V launch trailere hangulatos és látványos, de van itt még más is. A játék teljes körű Xbox One X támogatással érkezik, vagyis a játék ezen a konzolon a legszebb, és fut a legjobban. Hogy mi mindent tud az X verzió, azt egy külön videóban is megcsodálhatjuk.

A legújabb Battlefield elérhető Standard és Deluxe kiadásban, utóbbihoz különböző digitális extrák járnak: Ejtőernyős öltözék, speciális megbízások, és kozmetikai elemek 20 héten át. Mindkét változat elérhető az alábbi linken, vagy Xbox One konzolon a Store-ban rákeresve. Jó játékot!