Megjelent a Bleeding Edge
dreampage 2020. Mar. 24.

A mai napon megérkezett a Ninja Theory első Xbox exkluzív játéka. Egy online multiplayer verekedős-lövöldözős játék, amiben az elmúlt idők néhány legextrémebb karaktere méri össze tudását. A Bleeding Edge már tölthető, Xbox Game Pass tagsággal is.

Olyan népszerű, és máig emlegetett kalandjátékok után, mint a Heavenly Sword, a DmC: Devil May Cry, az Enslaved és a Hellblade: Senua’s Sacrifice, a Microsoft által felvásárolt Ninja Theory most elkanyarodik a megszokott stílustól. Filmszerű kaszabolás helyett a fejlesztők az online játéktér felé vették az irányt, ennek eredménye a Bleeding Edge, egy tisztán multiplayer cím, amely a csapatalapú küzdelmekre fókuszál.

A távoli jövőben a társadalom pereméről összegyűjtött, kibernetikusan felturbózott harcosok gyűlnek össze, hogy megküzdjenek, ki-ki a maga céljainak eléréséért. A Bleeding Edge-ben tényleg extrém szereplők bukkannak fel, teljesen egyedi fegyverzettel, képességekkel és harcstílussal. A játékban elsősorban a közelharc kap szerepet, de lövöldözni is bőségesen lehet egymásra. A harcok során további fejlesztéseket és persze kozmetikai elemeket (öltözékek, légdeszkák stb) lehet szerezni.

Hasonlóan kreatívak maguk a helyszínek is, amik halálos veszélyekkel vannak tele. Nagyfeszültségű vezetékek, a pálya közepén közlekedő gyorsvonat, lángoló csapdák és még sok egyéb trükk keseríti meg a harcosok életét, vagy épp fordítja meg a meccsek állását.

A Bleeding Edge teljes körű Xbox támogatással érkezik: Xbox One X-en nagyobb felbontásban és jobb minőségben játszható, Play Anywhere játék, tehát Windows 10-re is letölthető, és cross-play is van benne, vagyis a Steam, a Windows 10 és az Xbox One játékosok együtt játszhatnak. Konzolon és PC-n az Xbox Game Pass része is, így a tagsággal rendelkezők ingyen letölthetik.

A mai nappal megkezdődik tehát az utóbbi idők legnagyobb kibernetikus háborúja, és meglátjuk, hogyan vizsgázik a Ninja Theory új alkotása. A csapatnak természetesen nem ez az egyetlen projektje, hiszen már készül a Senua’s Saga: Hellblade II is. Az új kiberháborúhoz mindenkinek jó játékot!