Megjelent a Bloodstained: Ritual of the Night
dreampage 2019. Jun. 18.

Visszatért az „Igavania” – a klasszikus Castlevania szellemi örököse hosszas várakozás és többszöri halasztás után mától végre elérhető Xbox One-ra. 2D-s akció-platformer ritkán néz ki ennyire jól.

Koji Igarashi, a Castlevania sorozat atyja 2014-ben kezdett dolgozni a Bloodstained: Ritual of the Night concepcióján, miután elhagyta a Konami kötelékét. Nem kell ránézni a naptárra, hogy lássuk: nagyjából öt évbe került, mire az alapötletből kész játék lett. De megérte: a producer és a játék mögött álló fejlesztőcsapatok (ArtPlay, DICO és WayForward) nem vesztegették az időt, hanem a klasszikus „metroidvania” stílust igyekeztek a legszebb, legmodernebb formába önteni.

A Bloodstained főhőse Miriam, egy árva, akit elrabolnak, hogy kísérleteket végezzenek rajta. A démoni energiáktól tízéves kómába esik, ám végül egy alkimista, Johannes, aki nem ért egyet a céh szándékaival, feléleszti. Itt kezdődik a kaland – Miriam a Démon Kastély mélyére utazik, hogy megállítsa az időközben elszabadult pokoli inváziót.

A játékmenet a klasszikus receptet követi – 2D-s akció-platformer kőkemény ellenfelekkel, felfedezhető szobákkal, titkos helyiségekkel, karakterfejlesztéssel és sok egyéb finomsággal. A fejlesztési időt nemcsak a játékmenet finomhangolására, hanem a grafika újragyártására is használták, így a Bloodstained egy valóban gyönyörű játék lett, műfajának egyik legszebbje.

Akit érdekel az új kaland, mától megveheti Xbox One-ra, az Áruházban 13,500 forintért kapható. Kétjátékos kooperatív mód és Xbox One X támogatás is van 4K felbontással, de látványos átvezetők, három játszható karakter és Michiru Yamane zenéi is várják a démonvadász kalandorokat.