Megjelent a Call of Duty: WWII
dreampage 2017. Nov. 03.

Hosszú idő után ismét a II. világháborút dolgozza fel a Call of Duty sorozat. Az év egyik leginkább várt FPS-e játékmeneti és multiplayer újításokkal próbál meg olyat mutatni, amilyet még senki ebben a témában. A mai napon megérkezett a WWII.

Az utolsó Call of Duty játék, ami a II. világháborút dolgozta fel, a harmadik rész volt, pontosan tizenegy évvel ezelőtt. A széria – és vele együtt a lövöldözős játékok jó része – ezután a modern, majd az egyre futurisztikusabb hadszíntérre váltott. Mi pedig, miután egykor a könyökünkön jöttek ki a háborús FPS-ek, most újra igényeljük azokat, az Activision pedig él ezzel a lehetőséggel. A mai napon végre megjelent a Call of Duty: WWII, a kör pedig ezzel bezárul.

Az új játékban több európai területet és történelmi eseményt is láthatunk. A kampány a normandiai partraszállástól Párizs felszabadításán át az ardenneki csatáig sok konfliktust feldolgoz, a fejlesztők pedig igyekeztek olyan hűek maradni a történelemhez, amennyire csak lehet, ezért valódi háborús szakértőket kértek fel, hogy segítsék a produkciót. A téma iránti hűséget mutatja néhány játékmeneti változtatás is. A korszaknak megfelelően természetesen eltűntek a speciális mozdulatok (nincs dupla ugrás és falon futás, semmi ilyesmi), nincs visszatöltődő energia (kizárólag a felcserek tudnak segíteni), de megszűnt az „egyszemélyes hadsereg” effektus is. A kampányban csapatként kell működni, és mindig érezni fogjuk, hogy egy sokkal nagyobb háború részesei vagyunk. Legalábbis ez az ígéret.

A multiplayer egyszerre újít, és hoz vissza klasszikus dolgokat. Megjelenik például a Headquarters (Főhadiszállás), ami egy közösségi tér, maximum 48 fő részére. Itt lehet gyakorolni a lőtéren, vagy kihívni másokat 1v1 csatára. Másrészt visszatérnek régi játékmódok, úgy, mint a Team Deathmatch, a Domination vagy a Hardpoint. A zombi mód sem marad el, a humor helyett ezúttal sötét hangulatot és komoly horrort ígérnek a készítők.

Az új Call of Duty kétféle változatban kapható. A drágábbik Deluxe kiadásban az alapjáték mellett a Szezonbérlet, egy extra térkép és 1,100 WWII pont is található.