Megjelent a Conan Exiles
dreampage 2018. May. 08.

Elhagyta a Game Preview programot, és mától teljes játékként vehető meg a Funcom nyílt világú, brutális túlélőjátéka, a Conan Exiles. Hyboria vad tájai 18 éven felülieknek szóló kalandokkal várnak.

Sok hónapnyi Xbox Game Preview „fogság” után végre elkészült a Funcom látványos túlélőjátéka, és mától kezdve kész játékként tekinthetünk rá. A Conan Exiles ettől persze a jövőben tovább bővül, de az online kaland teljes egészében a helyére került. Ebben a játékban egy száműzöttet alakítunk, aki épp, hogy megmenekül a halál torkából. A feladat innentől ismerős lehet: alapanyagokat és erőforrásokat gyűjteni, szálláshelyet építeni, állatokra és szörnyekre vadászni, egyre erősebbé válni, végül akár városokat alapítani, leszámolni az ellenségekkel, isteneket idézni meg, és uralkodni a világ felett. Mindezt persze leírni könnyebb, játszani viszont élvezetesebb.

A Conan Exiles tavaly augusztus óta volt az Xbox Game Preview része. Érdekesség, hogy bár ma van a hivatalos megjelenés napja, már most több, mint egymillió példányt adtak el belőle, az új játékosokat tehát egy komoly közösség várja minden platformon, így Xbox One-on is. A hatalmas világ az égető sivatagoktól a havas hegycsúcsokig terjed, a végjáték egyik különlegessége, hogy itt valódi isteneket lehet megidézni, akik gigászokként jelennek meg a csatamezőn, és képesek akár komplett városokat is lerombolni.

A launch trailerben a fejlesztők beszélnek az eddig megtett útról, és arról, mi minden került a játékba a fejlesztés során. A Conan Exiles óriási kalanddá nőtte ki magát.

A játék 18 éven felülieknek való, bővelkedik ugyanis vérben, erőszakban, sőt szokatlan módon meztelenségben is. A játék mellé adott ingyenes DLC-vel külön bekapcsolható (vagy kikapcsolható) a teljes ruhátlanság, ami minimum szokatlan a konzolos játékok között. A Conan Exiles 13,990 forintba kerül, az Áruházból tölthető az alábbi linken, vagy Xbox One konzolon keresztül.