Megjelent a Control
dreampage 2019. Aug. 27.

Három év után tért vissza a Remedy Entertainment a legújabb akciójátékukkal, amely egyesíti a nem lineáris pályadizájnt, a fizika alapú, kőkemény akciót és a természetfeletti történetmesélés intézményét. Megérkezett, és már tölthető a Control Xbox One-ra.

A 2016-os, érdekes, de nem eget rengetően sikeres Quantum Break után a finn Remedy Entertainment csapata multiplatform fejlesztővé vált, és egy vadonatúj akciójáték készítésébe fogott. Az eredmény egy, a korábbi játékokra építő, mégis teljesen új élmény, amely a filmszerű látványt nem lineáris helyszínekkel, különleges kihívásokkal és még különlegesebb történettel vegyíti. Az egyszerűen csak Control című játékban szó szerint az irányításért kell megküzdenünk.

A játék története a Szövetségi Irányítási Iroda (Federal Bureau of Control, FBC) főhadiszállása, az Oldest House nevű épület falai között játszódik New Yorkban. Ez a hivatal paranormális jelenségek vizsgálatával foglalkozik, és nem Remedy játékról beszélnénk, ha ezek a jelenségek nem öntenék el az egész játékteret. A külső nézetes akciójáték főhőse Jesse Faden, az iroda új vezetője, aki szolgálati fegyvere és természetfeletti képességei birtokában kell, hogy szembeszálljon az emberiséget fenyegető veszélyekkel. Van itt telekinézis, lebegés, testre szabható harcrendszer és fejleszthető képességek is.

A Control ugyanazt a Northlight Engine grafikus motort használja, amelyet a Quantum Breakben már láthattunk és megszerettünk, de ezúttal még több effektnek és látványelemnek örülhetünk. Xbox One X támogatást is kapunk, a legerősebb konzolon nagyobb felbontásban élvezhetjük az akciót.

Sam Lake csapatának új játéka az első értékelések alapján egyébként nagyon jó lett, és bőven megéri az árát. A Control már kapható, a digitális változat az alábbi linken tölthető Xbox One-ra. Mindenkinek sok sikert az irányítás visszaszerzéséhez!