Megjelent a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
dreampage 2018. Jun. 29.

Visszatért az 1990-es évek egyik nagy platformer legendája. A klasszikus Crash Bandicoot trilógia gyönyörűen felújított változata mától kapható Xbox One-ra, kiegészítve eddig nem látott, új pályákkal.

Annak idején, a 32 bites konzolgeneráció hajnalán minden platformnak megvolt a maga kabalája. Sonic the Hedgehog és Super Mario mellett Crash Bandicoot is ezt a szerepet kapta, és a Naughty Dog szorgalmasan fejlesztette is ezeket a játékokat. 1996 és 1998 között minden évben jelent meg Crash platformer, ez a három cím azóta is a klasszikus trilógiaként van számon tartva (a sorozat jogai 2001-ben a Vivendihez, majd az Activision-höz kerültek).

Hosszú idő után újra örülhetünk ezeknek a játékoknak, miután a kiadó úgy döntött, modern formába önti, és ismét kiadja őket, most már minden platformra. A 3D-s grafika egykori úttörője, a mindig „pörgős hangulatban” lévő Crash Bandicoot mától az Xbox One tulajokat is meghódítja.

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-ban a széria első három játéka szerepel:

  • Crash Bandicoot (1996)
  • Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (1997)
  • Crash Bandicoot: Warped (1998)

A játékok már a maguk idejükben is hatalmas népszerűségnek örvendtek, köszönhetően a gyönyörű 3D-s látványnak, és a különleges, képernyőbe előre haladó akciónak, ami akkoriban különlegességnek számított. Az első rész platformer játékmenetét a folytatások jetpack, súlytalanság és időutazásos mechanikákkal is kiegészítették. Az N. Sane Trilogy-ban mindezt teljesen felújított grafikával, nagy felbontásban élvezhetjük.

Még két új pályán is próbára tehetjük magunkat. Az első részhez tervezett, korábban befejezetlenül hagyott Stormy Ascent szint most már teljes egészében játszható, míg csaknem 20 év után egy teljesen új pálya is készült, ez a Future Tense, amely a Crash 3: Warped epizódból érhető el. A gyűjtemény Xbox One X támogatással is rendelkezik. A legerősebb konzolon 4K felbontás és HDR is adott, így tényleg a lehető legjobb képminőséggel élvezhetjük újra a Naughty Dog klasszikusait.

Az achievement vadászoknak további jó hír lehet, hogy a gyűjtemény, miután három játékból áll, összesen 3000 gamerscore-t ad. Mérete csaknem 19 GB, és egész jó áron, 11,990 forintért tölthető az Xbox Áruházból. Mindenkinek jó nosztalgiázást, és nagyon jó játékot Crash legjobb kalandjaihoz!