Megjelent a Cuphead
dreampage 2017. Sep. 29.

Hét év fejlesztés után ért révbe a StudioMDHR platformere, ami hosszú várakozás után végre mától elérhető Xbox One-ra és Windows 10-re. Beindul az időgép, a végállomás az 1930-as évek rajzfilmjeinek világa.

Szinte hihetetlen, de a Cuphead fejlesztése 2010-ben kezdődött, a lassúság pedig nem véletlen. A játék nemcsak az 1930-as évek animációs filmjei által ihletett világban játszódik, de minden eleme korhű technikákkal készült el. Kézzel rajzolt animációk, vízfesték hátterek, és eredeti eszközökkel felvett jazz zene látható és hallható a StudioMDHR elképesztően stílusos mászkálós játékában.

A történet szerint a két testvér, Cuphead és Mugman alkut köt az ördöggel (hogy milyen körülmények között, az a játék intrójából kiderül), amit elveszítenek, ezért a lelkük veszélybe kerül. Nincs más választásuk, mint levadászni az ördög többi adósát. Ehhez be kell járniuk a világot, és kőkemény főellenségeket kell legyőzniük.

Az év egyik legstílusosabb játékát még 2014-ben jelentették be, most pedig végre elkészült – ma 15 órától aktiválódik, és végre játszható mindkét platformon. Az Xbox Live Anywhere támogatásnak köszönhetően elég csak egyszer megvenni, és letölthető Xbox One-ra és Windows 10-re is.

A Cuphead 6,900 forintért kapható, játszható egyedül, vagy helyi kétjátékos kooperatív módban. Új fegyverek, szuper mozdulatok és különböző titkok is megnyithatók, de csak azoknak, akik bírják a játék szándékosan extrém kihívását. Sok sikert, és jó szórakozást hozzá mindenkinek!