Megjelent a Cyberpunk 2077
dreampage 2020. Dec. 10.

Egyértelműen a hét, sőt az egész 2020-as év egyik legnagyobb pozitív eseménye: a mai napon megjelent a Cyberpunk 2077 Xbox konzolokra. A játék már tölthető a Microsoft Store-ból.

A lengyel CD Projekt RED (The Witcher sorozat) csapatának legújabb munkája eredetileg idén április 16-án jelent volna meg, ezt később elhalasztották szeptemberre, novemberre majd december 10-re. Voltak, akik nem hittek benne, hogy a mai napon végül tényleg megjelenik a játék, de most már nincs miért aggódni. A Cyberpunk 2077 megérkezett Xboxra.

A Cyberpunk 2077 egy nyílt világú, belső nézetű szerepjáték, amely a népszerű Cyberpunk 2020 asztali szerepjáték univerzumát eleveníti fel interaktív formában. Helyszíne Night City, egy óriási, futurisztikus város, számos eltérő kerülettel, tele karakterekkel, high-tech járművekkel, gigászi felhőkarcolókkal, neonfénnyel és részletesen kidolgozott belső terekkel. Ebben a soha nem látott városban tevékenykedik V, a játék főhőse, akinek nemét és külsejét szabadon beállíthatjuk. Három eltérő kezdőpontból indulhatunk neki a kalandnak, amit a játék Életutaknak hív. A Nomád a városon kívüli pusztaságból indul, az Utcagyerek jól ismeri a társadalom alsóbb rétegeit, a Vállalati Alkalmazott pedig értelemszerűen a megacégek világából érkezik. Bárhogyan is kezdünk, a cél ugyanaz: megtalálni egy olyan kibernetikus implantátumot, amely a pletykák szerint örök életet biztosít viselőjének. Ezért pedig sokan ölni is képesek…

Köszönhetően a szerteágazó karakterfejlesztésnek és a rendelkezésre álló választási lehetőségeknek, a Cyberpunk 2077 küldetései többféleképpen is megoldhatók. Képességeink és játékstílusunk függvényében a lövöldözéstől a közelharcon és a hackelésen át a lopakodásig mindenre lehetőségünk van, mint ahogy maga a történet sem teljesen lineáris, minden játékos élménye más és más. Night City elképesztő mennyiségű felfedeznivalót, mellékküldetést és tevékenységet kínál, nem beszélve a rengeteg mellékszereplőről, köztük felbukkan a szerepjáték-univerzum egyik ikonikus karaktere, Johnny Silverhand is, akit a játékban Keanu Reeves alakít.

A megjelenés mellé launch trailer is dukál, ez alább nézhető meg.

A Cyberpunk 2077 már kapható Xboxra. Játszható Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon is, Intelligens Játékletöltés (Smart Delivery) támogatással. További jó hír, hogy a játék teljes magyar feliratozást kapott – ez a dobozos és a digitális változatra is érvényes. Utóbbi elérhető a Microsoft Store-ból, konzolon vagy a hivatalos weboldalon, az alábbi linken. Nincs más hátra, irány Night City, és az év egyik legérdekesebb kalandja!