Megjelent a DC Universe Online
dreampage 2016. May. 01.

A Sony Online Entertainment megszűnésének első kézzelfogható eredménye: a most már Daybreak Studios néven működő fejlesztők elkészítették a DC Universe Online Xbox One verzióját, ami mostantól elérhető (ingyen) az Xbox Áruházból.

A DC Universe Online egy free-to-play, tehát ingyen letölthető és játszható MMORPG, amely a DC Comics világába kalauzol. Létrehozhatunk egy saját karaktert, aki a „nagyokhoz” hasonló képességekkel (és akár külsővel) rendelkezik, hogy a jók vagy a rosszak oldalán harcba szálljunk a világuralomért. Ha a jók oldalát választjuk, akkor Batman, Superman, Wonder Woman és társaik lesznek a mentoraink, míg a gonoszok oldalát a Joker, Harley Quinn és a többiek képviselik.

A játék már nem mai gyerek, eredetileg 2011-ben jelent meg. Az Xbox One verzió mindent tartalmaz, ami az elmúlt öt évben megjelent, így a teljes kampány mellett 23 további küldetést, 14 képességkészletet, az összes történetszálat, karaktert, a bázisok és barlangok testre szabhatóságát, Ligákat, mindent. Az Xbox One játékosok ráadásul exkluzív tárgyakkal is gazdagodnak. A fejlesztők a közeljövőben tovább bővítik a DC Universe Online világát: hamarosan érkezik a Darkseid kampány, és Harley Quinn különálló története is.

Az Xbox One verzióhoz hangulatos launch trailer is érkezett.

Habár a játék maga ingyenes, az összes lehetőség kihasználáshoz Premium előfizetésre lesz szükség. Ez, és a játékhoz tartozó virtuális valuta is kapható az Xbox Áruházban. Jó játékot és vadászatot Metropolis, Gotham City és Central City utcáin!