Megjelent a Divinity: Original Sin 2
dreampage 2018. Aug. 31.

Elhagyta az Xbox Game Preview programot, és most már teljes játékként érhető el minden idők egyik legjobb RPG-je. A Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition megkapta az Xbox One X támogatást is.

Az Xbox One játékosok már hónapok óta játszhatnak a belga Larian Studios kiváló szerepjátékával, mivel a Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition mindeddig része volt az Xbox Game Preview programnak. A korai hozzáférésű változat a kampány első (igencsak terebélyes) fejezetét tartalmazta, és ingyenes próbaverziót is kínált. A mai nappal viszont vége a Game Preview korszaknak, mert a játék hivatalosan is megjelent. Ezzel teljessé vált a tartalom, a játékosok visszajelzései alapján további javításokat, és teljes körű Xbox One X támogatást is kapott.

A Divinity: OS2 világában, Rivellonban az istenek eltűntek, az emberek pedig magukra maradtak a sötétséggel szemben. A Divine Order ezért úgy dönt, hogy a világot meg kell tisztítani minden bajok állítólagos okozóitól, azoktól a különleges képességű lényektől és emberektől, akik képesek a Source nevű energiát manipulálni. Természetesen mi is egy ilyen karaktert alakítunk, akit elfognak, és egy börtönsziget felé veszik vele az irányt.

A játék legnagyobb vonzereje, hogy vérbeli szerepjáték, a szó hagyományos értelmében. A karakter létrehozásától a küldetésekig minden teljesen nyílt, minden helyzet többféleképpen oldható meg, és csak karakterünk tudásától és döntéseinktől függ, hogyan alakulnak az események. Itt nincsenek waypoint jelzők, a legtöbb küldetés tetszőlegesen oldható meg (vagy épp kihagyható), de még a legfontosabb NPC-ket is megölhetjük, egész más irányba terelve a cselekményt. A körökre osztott harc kőkemény, valódi stratégiát és gondolkodást kíván, bár a játékban többféle nehézségi szint is választható, hogy a kevésbé tapasztaltak is boldoguljanak vele. Könnyed kalandra viszont senki ne számítson – rövidre meg pláne ne, mert a játék több tíz (száz) órányi kampányt kínál, ami egyedül, helyi osztott képernyős vagy online kooperatív módban is játszható.

2017 legjobb RPG-jének definitív verziója nemcsak tovább csiszolt játékmenetet és több száz hibajavítást kínál, de Xbox One X támogatást is, natív 4K felbontással és HDR-rel. Szóval, aki a következő heteket, hónapokat Rivellon meseszép világában töltené, annak irány az Áruház.