Megjelent a Dragon Ball Z: Kakarot
dreampage 2020. Jan. 17.

Az év első nagy játékmegjelenése egyenesen Japánból érkezett. A CyberConnect2 nyílt világú verekedős szerepjátéka a Dragon Ball Z világába kalauzol, ahol az anime több kalandját is újraélhetjük.

Míg a tavalyi év elejét a japán játékok uralták (Ace Combat 7, Kingdom Hearts III), addig idén is a szigetországból érkezett az első komolyabb produkció. A Dragon Ball Z: Kakarot a CyberConnect2 és a Bandai Namco Games közös alkotása, egy nyílt világú szerepjáték, ami a népszerű anime több történeti vonalát is végigviszi, kiegészítve azokat új küldetésekkel, szereplőkkel és részletekkel.

A játékban elsősorban Goku a főszereplő, de több játszható karakter is van, illetve barátainkat is magunkkal vihetjük a harcba. A játszható szereplők között van Gohan, Vegeta, Piccolo és mások, míg a történet a Saiyan, Freiza, Cell és Buu Saga vonalain közlekedik, ismert és új szereplőkkel és gonosztevőkkel. A mellékküldetések új történeti elemekkel egészítik ki a cselekményt, így egyes karakterekről olyasmit is megtudhatunk, ami az animéből eddig nem derült ki.

Természetesen karakterfejlődés is van, edzéssel, harccal, de akár főzéssel és evéssel is különböző bónuszokhoz lehet jutni, amiknek köszönhetően egyre erősebbé válhatunk. A felfedezésnek is van értelme, a világban pedig különböző minijátékok is várnak, amik tartalmasabbá és változatosabbá teszik a legújabb Dragon Ball Z kalandot. A látványra sem lehet panasz, az Unreal Engine 4 által hajtott játék Xbox One X-en 4K felbontásban élvezhető.

A Dragon Ball Z: Kakarot háromféle változatban kapható. A normál verzió mellett elérhető Deluxe és Ultimate kiadások mind tartalmazzák a szezonbérletet (ami két extra kiegészítőt jelent), és különböző boostokat és digitális extrákat is kínálnak. A játék már kapható az Áruházban, csaknem 40 GB-ot nyom. Mindhárom kiszerelés elérhető az alábbi linken. Jó kalandozást hozzá mindenkinek!