Megjelent a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age
dreampage 2020. Dec. 04.

Ünnepnap: a Dragon Quest sorozat most először Xbox platformon is elérhető, méghozzá a lehető legjobb minőségben, akár Xbox Game Pass tagsággal is. A legendás JRPG sorozat legújabb részének definitív kiadása már tölthető a Microsoft konzoljaira.

1986-ban, a Nintendo 8-bites konzolján indult a Dragon Quest sorozat (Amerikában akkor még Dragon Warrior címmel), amely az évek során az egyik legsikeresebb és leghíresebb JRPG nevévé vált. A Chunsoft, a Heartbeat, a Level-5 és a Square-Enix kezei között érlelődő széria legutóbbi felvonása ugyan már 2017 óta rója a köröket, ezek a minden szempontból mesés játékok folyamatosan elkerülték a Microsoft platformját. Egészen mostanáig. Köszönhetően az egyre erősebb japán támogatásnak, a mai napon a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition megjelent Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re.

A jó hosszú című definitív kiadás a Dragon Quest XI végső és legjobb változata, kibővített tartalommal és sok extra lehetőséggel. Egy epikus, több tíz órás JRPG kaland, amelynek főhőse a Luminary, aki barátaival együtt kontinenseket és óceánokat jár be, hogy megküzdjön egy ősi gonosszal. A játék körökre osztott, ám kifejezetten gyors és dinamikus harcrendszerrel rendelkezik, amit nyugodtan kipróbálhatnak a klasszikus JRPG és a modernebb akció-szerepjátékok kedvelői is.

A zseniális alapjáték szintjét az új kiadás még tovább emeli, köszönhetően az új sztori tartalmaknak, extra funkcióknak, és a nagyzenekarokkal újra feljátszott soundtrack-nek.

  • Új melléktörténetek a társakhoz. A Dragon Quest XI nagyszerű karaktereket vonultat fel, akik háttértörténetét még jobban megismerhetjük ebben az új kiadásban, sok olyan küldetéssel, amik az eredetiben nem voltak benne.
  • 2D mód. A teljes kaland végigjátszható gyönyörű 3D-s grafikával, vagy bármikor át lehet váltani a klasszikus, retró epizódokat idéző pixelgrafikás 2D-re.
  • Tickington 16-bites világa. Ezzel az opcionális tevékenységgel korábbi Dragon Quest világokat lehet felfedezni, tele karakterekkel és küldetésekkel.
  • Japán szinkron. Az angol nyelv mellett az egész játék élvezhető japán hangokkal is.
  • Fotó mód. A gyönyörű tájakat kedvünk szerint megörökíthetjük a beépített fotó móddal, amiben elhelyezhetőek a karakterek, akik még pózolnak is egy jó kép kedvéért.

Ha ez még nem lenne elég, a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age parádésan néz ki, és Xbox Series X-en 4K felbontásban és 60 fps képfrissítéssel élvezhető. Egyébként teljesen különálló történet és világ, az előző részek ismerete nem szükséges ahhoz, hogy felhőtlenül élvezzük.

A Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition már kapható Xbox konzolokra, természetesen Xbox One és Xbox Series X|S gépekkel is kompatibilis. Mindössze 12.000 forintba kerül, úgyhogy igazán jó vétel, sőt Xbox Game Pass-ban is elérhető, úgyhogy az előfizetőknek meg sem kell venniük. Kevés ennél jobb JRPG ajánlat létezik jelenleg. A legendás kaland elérhető az alábbi oldalon, és természetesen a Microsoft Store-ban, konzolon és PC-n is.