Megjelent a Fable Fortune
dreampage 2018. Feb. 23.

Kilépett a Game Preview programból, és végre teljes, free-to-play játékként vár mindenkit a konzol exkluzív Fable Fortune. A játékot egykori Lionhead Studios alkalmazottak fejlesztették, az 1.0-ás verzió már tölthető.

Hosszú és göröngyös utat járt be szegény Fable Fortune – miután a Microsoft bezárta a nagy múltú Lionhead Studios-t, és leállította a Fable Legends fejlesztését, ennek a(z akkor még titokban fejlesztett) kártyajátéknak a sorsa is kérdésessé vált. Redmondban szerencsére láttak potenciált a projektben, úgyhogy az egykori Lionhead dolgozók által alapított Mediatonic csapata tovább dolgozhatott a játékon. A Fable kártyajáték hónapokkal ezelőtt került a Game Preview programba, mostanra viszont elkészült, így számos csiszolással és rengeteg új tartalommal elérhetővé vált az 1.0-ás változat, ami egyben a free-to-play modell megjelenését is jelzi.

A Fable Fortune egy gyűjtögetős kártyajáték (CCG), amely Albion világában játszódik. Hat Hős közül választhatunk, akiknek saját képességeik, varázslataik és kártyalapjaik vannak, a harc pedig egy asztalnál ülve dől el, meghatározott szabályok szerint. Ezeket a szabályokat kitanulhatjuk az új Tutorial módban, de segítséget is kaphatunk a játéktól a különböző Hősökhöz és stratégiákhoz.

A hivatalos megjelenéssel együtt bekerült a Story (PvE) mód, több tucat új kártya, egy új helyszín, a gyakorló mód, Xbox One-on a voice chat támogatás, Xbox Live achievementek, és radikális teljesítményjavítások. Sőt, a megjelenés alkalmából speciális események is vannak, hogy minél többen kedvet érezzenek kipróbálni a játékot:

  • Dupla ezüst minden lejátszott meccs után (március 2-5.)
  • Dupla XP (március 1-ig)
  • Minden napi első bejelentkezéskor egy ajándék kártyacsomag (március 3-ig)
  • Ajándék Renegade Leader Epic kártya (március 1-ig)
  • Speciális kooperatív Boss, akinek legyőzéséért Hősönként egy különleges varázslat jár (február 26-ig)

A játék maga ingyenes, de ahogy az a free-to-play játékoknál megszokott, további kártyacsomagok vásárolhatók – nemcsak forintért, hanem a játékban összegyűjtött ezüstért is! A későbbiekben pedig további ingyenes frissítések érkeznek a játékhoz: legalább két további Hős, minden karakterhez saját Story mód, új kártyák, ajándékok és események.

A Fable Fortune Xbox Play Anywhere támogatású, vagyis minden achievement, előrehaladás, minden megnyitott tartalom szinkronizálódik Xbox One és Windows 10 között, így ott játszhatjuk, ahol akarjuk. Mindenkinek nagyon jó játékot kívánok hozzá!