Megjelent a Final Fantasy VIII Remastered
dreampage 2019. Sep. 03.

Hosszú várakozás után végre az utolsó rés is betömésre került a modern Final Fantasy játékok sorozatában. Megérkezett a nyolcadik epizód felújított változata Xbox One-ra, szebb látvánnyal és új kényelmi funkciókkal.

Amikor a Square-Enix tavaly bejelentette, hogy a Final Fantasy sorozat gyakorlatilag elárasztja az Xbox One-t, a sok kiadás és felújítás között a legtöbb játékosnak feltűnt, hogy egy nagyon fontos epizód hiányzik a sormintából: a Final Fantasy VIII, amely nagyon sok rajongó szemében a legjobb rész (az erről szóló vitákat persze mindig szórakoztató olvasni, még ennyi év távlatából is). A japán kiadó is tudta, hogy komoly hiányosság ez, és bár sok mindenről szóltak a pletykák, ezeket most végre elfelejthetjük. A felújított változat megérkezett, és már tölthető az Áruházból.

A játék története a háborúról szól. Galbadia Köztársasága, Edea varázslónő uralma alatt mozgósítja a teljes hadseregét, és a többi ország ellen vonul. Ellenálló harcosok és egy elit katonai osztag, a SeeD egyesíti erejét a fenyegetés ellen, és felveszik a kesztyűt egy újabb nagyszabású JRPG formájában. Ebben az epizódban mutatkoztak be olyan szereplők, mint Squall Lionheart, Rinoa Heartilly, vagy éppen Quistis Trepe. Az összetett, körökre osztott harcrendszer pedig a nosztalgiázók mellett a klasszikus japán szerepjátékok rajongóinak is több tízórányi játékmenetet garantál.

A felújított változat a HD felbontású grafikán kívül opcionális játékmeneti újdonságokat is kínál:

  • Segítség a harcokhoz (HP, ATB és Limit Break boost)
  • 3x-os sebességre gyorsítható akció
  • Kikapcsolható random (véletlenszerű) csaták

A Final Fantasy VIII Remastered már tölthető a Microsoft Áruházból. 5,900 forintért igen jó ajánlat a nosztalgiavonatra. Ezzel pedig teljessé vált a modern Final Fantasy játékok Xboxos palettája, hiszen a legendás VII-től a legfrissebb XV-ig minden single-player kaland megtalálható a platformon (a kompatibilitásnak köszönhetően az Xbox 360-as XIII trilógia is játszható).