Megjelent a Final Fantasy XV
dreampage 2016. Nov. 29.

Sokáig nem hittük, hogy ilyen hírt olvashatunk majd, de a japán szerepjátékok rajongóinak egyik álma végre beteljesült: megjelent a tíz éve fejlesztés alatt álló legújabb Final Fantasy epizód, és már tölthető az Xbox Áruházból.

Kereken tíz éve, 2006-ban jelentette be a Square-Enix a Final Fantasy: Versus XIII játékot. A fejlesztés azonban lassú és nehézkes volt, a projektet többször is át kellett dolgozni. A cégnél fejek hullottak, eltelt egy konzolgeneráció, a kiadó pedig irányt váltott, így ez a játék lett a tizenötödik számozott folytatás, vagyis a következő nagy epizód a sorozatban. Egy évtizednek kellett eltelnie, de a Final Fantasy XV ma végre valósággá vált.

A helyszín Eos, egy hatalmas, nyílt világ, amelyben különböző népek harcolnak egymás ellen. Lucis királysága az egyetlen, amely ellen tudott állni Nilfheim gonosz varázslatainak. A koronaherceg, Noctis azonban nem örülhet a békeszerződésnek, mert mint kiderül, az csak átverés és csapda az ellenség részéről. Nemcsak a főváros pusztul el, de eltűnik a királyság legértékesebb kristálya is, a király pedig – állítólag – halott. Noctisra hárul a feladat, hogy menyasszonyával és legjobb barátaival az oldalán útra keljen, megmentse a kristályt, és elfoglalja helyét az őt megillető trónon.

A Final Fantasy XV egy elképesztően szép, saját grafikus motort használó nyílt világú JRPG valós idejű harcrendszerrel, hatalmas főellenségekkel, sok-sok utazással, színes tájakkal, változatos szereplőgárdával, és legalább 30-40 órás játékidővel. A japán fejlesztők tényleg mindent megtettek, hogy ez legyen az eddigi legnagyobb és legjobb Final Fantasy. A játékot bemutató videó is erről tanúskodik.

Mától kapható a játék Xbox One-ra – a több, mint 50 GB méretű eposz normál és Premium kiadásban is kapható, utóbbi digitális extrákat és a jövőben megjelenő DLC-ket is tartalmazza:

  • Holiday Pack
  • Booster Pack
  • Episode Gladiolus
  • Episode Ignis
  • Episode Prompto
  • Comrades multiplayer bővítmény
  • Extrák: kamera készlet, Masamune kard, Platinum Leviathan szín

Jó játékot minden kalandornak a tizenötödik Végső Fantáziához!