Megjelent a Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
dreampage 2019. Apr. 16.

Mától Xbox One-ra is elérhető az egyik legjobb Final Fantasy gyűjtemény, amely két részt, a X és a X-2 epizódokat tartalmazza felújított, HD grafikával. Ezzel két újabb klasszikus JRPG debütál a Microsoft konzolján.

Tavaly ősszel jelentette be a Square-Enix, hogy jó néhány elmaradását pótolja Xbox One-on. Legendás Final Fantasy játékok jelennek meg egymás után a Microsoft konzoljára, így már elérhető a World of Final Fantasy Maxima, a VII, IX, és a XV (illetve a XV Pocket Edition) is. A dömping a mai nappal folytatódik, ugyanis két újabb rész jelent meg egy csomagban. Ez a Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, aminek a neve tulajdonképpen el is mond róla mindent.

Az elsőre talán kissé furcsa nevű kiadvány tulajdonképpen két játékot tartalmaz egyben. A Final Fantasy X, és a folytatása, a Final Fantasy X-2 is benne van a csomagban, mindkettő felújított, nagyfelbontásra húzott grafikával. Az első részben egy blitzball sztárjátékos, Tidus sztoriját követhetjük nyomon, aki Yuna oldalán menti meg a világot a ciklikusan bekövetkező katasztrófától. A második rész főszereplője Yuna, Rikku és Paine, akik továbbra is Spira színes világában kalandoznak.

A felújított kiadás főbb tulajdonságai:

  • Javított HD (1080p) grafika – a karakterek, a környezetek és az átvezetők felbontását is emelték
  • Választható klasszikus vagy újrakevert zenei anyag
  • A két játék összesen több, mint 100 óra játékidőt kínál

A grandiózus, dupla Final Fantasy csomag már kapható, csaknem 24 GB-ot nyom, és 14,990 forintba kerül. Ezzel pedig újabb hiányzót pipálhatunk ki az Xbox One kínálatában. Felkészül a Final Fantasy XII: The Zodiac Age, amely szintén hamarosan, április 30-án érkezik.