Megjelent a Gorogoa
dreampage 2018. May. 22.

Az utóbbi idők egyik legérdekesebb puzzle játéka jelent ma meg Xbox One-ra. A Gorogoa gyönyörű rajzokkal és elmés játékmenettel tornáztatja meg az agyunkat, miközben egy remek történetet is elmesél.

Fejlesztője a puzzle műfaj „elegáns evolúciójának” nevezi a Gorogoa című játékot, amely megállapítás nem is áll messze a valóságtól. Ebben a különleges játékban gyönyörűen megrajzolt, négyzet alakú paneleket elhelyezve vihetjük előre a történetet, egyszerű, mégis komplex feladványok megoldásával. A játék mögött jórészt egyetlen ember, Jason Roberts áll, ő maga tervezte és rajzolta az összes képet.

A játék színes paneleit megfelelő sorrendbe állítva, azokban nagyítva, csúsztatva, vagy azokat egymásra helyezve manipulálhatjuk a képeket úgy, hogy azok megelevenedve előregörgessék a történetet, amelyben egy város lakója egy felbukkanó szörnyeteget próbál legyőzni. Az okosan megtervezett játékmenet és a különleges látvány az, ami kiemeli a Gorogoát a hasonszőrű címek közül, így mindenképp érdemes vetni rá egy pillantást.

Az Annapurna Interactive kiadásában megjelenő játék Xbox One X támogatást is kapott, az erősebbik Microsoft konzolon 4K felbontásban csodálhatjuk ezeket a színes rajzokat.

A játék ráadásul nem is kerül sokba – a Gorogoa 2,990 forintért tölthető az Áruházból. Link alább, mindenkinek jó fejtörést hozzá!