Megjelent a Hyper Universe
dreampage 2018. Aug. 07.

A Nexon USA-nak köszönhetően megjelent a Hyper Universe, egy ingyenes, 2D-s MOBA játék, amelyben a cél elpusztítani az ellenség csapatának bázisát. Különleges, konzol exkluzív műfajkeverék érkezett Xbox One-ra.

Néhány hónappal a bejelentés után a Nexon kiadta Xbox One-ra a Hyper Universe című játékot, ami egy különleges MOBA, hiszen teljesen 2D játékmenetű. Kicsit olyan, mintha összegyúrták volna a Smash Bros-t a SMITE-tal – összesen 39 karakter közül választhatunk, mind más képességekkel és fegyverzettel. A többféle kialakítású pályákon a cél az ellenfél bázisának elfoglalása. Két négyfős csapat feszül egymásnak, itt is ugyanúgy élnek a különböző taktikák és osztályok, mint a műfaj hagyományosabb képviselőinél.

Hiperkatonáinkat hat kasztból válogathatjuk össze: tank, support, specialista, csapásmérő, erőember és bérgyilkos. Minden kasztnak saját bónuszai vannak, amik az egész csapatra kihatnak, vagyis nem mindegy, milyen karakterek állnak össze. A meccsek körülbelül 15-20 percig tartanak, ez tehát egy pergősebb, intenzívebb MOBA, és a fejlesztők szerint belejönni is egyszerűbb. A könnyed játékmenetet igyekeztek minél jobban az Xbox One kontrollerre szabni.

Az Xbox One verzió nem csak konzol exkluzív, de minden földi jóval is rendelkezik – jelesül ez is Xbox One X Enhanced játék 4K felbontással és szebb grafikával, HDR támogatással, sőt Xbox One exkluzív karakter skinekre is számíthatunk.

A Hyper Universe mától érhető el Xbox One-ra. A játék ingyenes (free-to-play), úgyhogy mindenki tét nélkül beleugorhat, és kipróbálhatja az új multiplayer őrületet. Emellett továbbra is kapható az Ultimate Hypers Pack, amely az összes karaktert azonnal megnyitja, beleértve a későbbi DLC szereplőket is.