Megjelent a Judgment
dreampage 2021. Apr. 23.

Néhány évvel az eredeti megjelenést követően felújított formában, 60 fps játékmenettel tért vissza a Yakuza sorozat mellékszála, a Judgment Xbox Series X|S-re. Az RGG Studio és a Sega népszerű akciójátéka a mai naptól kapható.

A csapat, amelynek a legendás Yakuza sorozatot köszönhetjük, néhány éve egy érdekes kísérletbe fogott. A nyílt világú, verekedős akciójáték műfaját ötvözték a nyomozós játékmenettel. Így született meg a Judgment, amelyben nem alvilági bűnözőt, hanem magánnyomozót alakítunk. Az RGG Studio és a Sega közös produkciója ma Xbox Series X|S-re is megjelent, felújított látvánnyal.

A történet főszereplője Takayuki Yagami, egy dörzsölt, egykori ügyvéd, aki élete legnehezebb ügyébe keveredik. Magánnyomozóként kénytelen beleásni magát a tokiói alvilág mocskos világába, és Kamurocho sikátoraiban kutatni nyomok és megoldások után, miután sorozatgyilkosság rémíti meg a város lakóit. A Yakuza sorozat alapjaira építkező játék megtartotta az elődök nyílt világú felépítését és valós idejű, verekedős harcrendszerét, de számos új játékmeneti megoldással egészíti ki azokat. Gyanúsítottakat kell követni, nyomokat kell keresni bűnügyi és egyéb helyszíneken, a bizonyítékokat pedig a bíróság elé kell tárni.

Sötét pszichológiai thriller elemek mellett a Judgment persze megtartotta a sorozatra jellemző, könnyedebb elemeket is. Így például számtalan extrém mellékküldetést teljesíthetünk a városban, játszhatunk a Sega játéktermekben, de még akár drónversenyeken is indulhatunk.

Az Xbox Series X|S-re megjelent, felújított változat az alapjáték mellett az összes DLC-t is tartalmazza. Választhatunk angol és japán szinkron közül, a grafika pedig javított bevilágítást, nagyobb felbontást és 60 fps képfrissítést kínál, valamint a töltési idők is jelentősen lerövidültek.

A Judgment már kapható Xbox Series X|S-re, 14.000 forintért érhető el a Store-ban (a linket lásd alább). Mindenkinek jó nyomozgatást és akciózást kívánok hozzá!