Megjelent a Just Cause 4
dreampage 2018. Dec. 04.

Rico Rodriguez újra aprít: megjelent az Avalanche Studios és a Square-Enix akciójáték-sorozatának negyedik része Xbox One-ra. Még több háború, még több pusztítás a recept ezúttal is.

A Just Cause játékokat szerencsére nem kell túlmagyarázni: adott egy brutálisan nagy világ eltérő környezetekkel, ahol minden lerombolható, és adott a főhős, akinek minden eszköze meg is van ehhez. A negyedik rész nem esett messze a fájától, pontosan azt teszi, amit az első három. Rico Rodriguez ezúttal Solís, a nem létező dél-amerikai ország elnyomó magánhadseregét, a Black Handet hivatott eltenni láb alól, vezetőjükkel együtt. Ám a történet ezúttal személyesebb fordulatot vesz, miután kiderül, hogy a nagy vezér is orrol a főhősre, nem alaptalanul.

A Just Cause 4 az Apex Engine teljesen új verzióját használja, amit kifejezetten arra terveztek, hogy a féktelen rombolást minél jobb teljesítmény mellett élvezhessük. Míg a harmadik rész rákfenéje a gyakran alacsony képfrissítés volt, addig az új kalandban ezzel remélhetőleg ritkábban találkozunk. Ami előny, tekintve, hogy a teljesen interaktív, lerombolható tájak és épületek mellett az időjárás is extrém fokozatba kapcsolt. Solís különböző területein más és más viharokkal, sőt tornádókkal kell megküzdeni, amik mindent elsöpörnek, ami az útjukba kerül. Persze aki szelet vet, vihart arat, ahogy azt mi is tehetjük szárnya ruhánkkal, továbbfejlesztett fegyvereinkkel és olyan kütyükkel, amikkel minden korábbinál nagyobb robbanásokat idézhetünk elő. Végül is erről szól a Just Cause sorozat.

A játék háromféle változatban kapható az Áruházban. Az alapjáték mellett a következő extra kiadások választhatók:

Deluxe Edition:

  • Just Cause 4 alapjáték
  • Black Hand Stealth repülőgép
  • Black Hand szárnyas ruha
  • Deathstalker Scorpion Pack (korlátozott ideig)

Gold Edition:

  • Just Cause 4 alapjáték
  • A Deluxe Edition összes extrája
  • Golden Gear Pack (arany fegyver, szárnyas ruha és ejtőernyő)
  • Expansions Pass – bérlet a jövőben megjelenő kiegészítőkhöz

Szebb látvány, jobb teljesítmény, mélyebb történet és még extrémebb akciók – a Just Cause rajongók megkapják, amire vártak. Az új játék már tölthető az Xbox Áruházból, jó játékot hozzá mindenkinek!