Megjelent a MechWarrior 5: Mercenaries
dreampage 2021. May. 27.

Súlyos vasak és kőkemény fegyverek veszik át a hatalmat az Xbox konzolok felett, mert visszatért, és újra háborúba hív egy legendás sorozat. A MechWarrior 5: Mercenaries a mai naptól Xboxra is kapható, és Game Pass tagsággal is elérhető.

1989 óta, kisebb-nagyobb kihagyásokkal hódít a jól ismert MechWarrior sorozat, amely meghonosította a hatalmas robotokkal vívott háborúk műfaját a videójátékok világában. A széria elsősorban PC-n kedvelt, de az Xbox történelmében is komoly szerepe van. Az Xbox Live rendszer indulásakor a MechAssault című online lövöldözős cím volt az egyik, amely gyorsan népszerűvé tette a konzolos internetes multiplayer játékokat. A legfrissebb epizód, a MechWarrior 5: Mercenaries ma jelent meg Xbox One-ra és Series X|S-re a Piranha Games tálalásában.

A fejlesztők célja, hogy ezzel az epizóddal visszahozzák a MechWarrior sorozatot a köztudatba, ezért igyekeztek méltó utódot gyártani a legendás sorozathoz. A kampány 3015 és 3049 között játszódik, a harmadik Nagy Háború idején, amelyben a játékos egy zsoldost alakít. Különböző frakcióktól fogadhatunk el jól fizető küldetéseket, a feladat pedig – természetesen – a legveszélyesebb harcmezőkön leszámolni az éppen aktuális ellenséggel, egy-egy hatalmas harci robotot vezetve.

A MechWarrior 5-ben szabadon testre szabhatjuk robotjainkat, a vázra többféle (fejleszthető) fegyvert, felszereléseket, de saját színeket és festéseket is applikálhatunk. Belső és külső nézetből is irányíthatjuk a lépegetőket, a kampány pedig egyedül, vagy akár 4 fős online kooperatív módban is végigjátszható. Az akció mellett az RPG elemek is fontos szerephez jutnak.

A konzolos megjelenéssel egyszerre debütált a Heroes of the Innersphere című kiegészítő is, amely egy teljesen új kampányt tartalmaz új feladatokkal, helyszínekkel és persze robotokkal. Az alapjáték pedig Xbox Game Pass tagsággal is játszható, konzolon és PC-n is.

Ha valaki mégis külön venné meg a MechWarrior 5: Mercenaries-t, az 17.300 forintért megteheti az Áruházban (link alább) – a Game Pass tagok ebből 20% kedvezményt kapnak, ahogy az lenni szokott. Xbox Play Anywhere címről beszélünk, tehát elég egyszer megvenni, és Xboxon és PC-n is játszhatunk vele, a mentések és az achievementek szinkronizálódnak a platformok között.

Jó vadászatot!