Megjelent a Microsoft Flight Simulator
dreampage 2020. Aug. 18.

Megérkezett a következő generáció, csak nem olyan formában, ahogy vártuk. A Microsoft és az Asobo Studio soha nem látott formában élesztette újjá a legendás Flight Simulator sorozatot. A világ az ujjaink között a legjobb PC-s szimulátorban.

A mai napon hivatalosan megérkezett a Microsoft Flight Simulator, a legendás repülőgép-szimulátor sorozat legújabb kiadása, ami sok szempontból valóban következő generációs alkotás. A fejlesztést végző, francia Asobo Studio nem csak a szimulációs modellt alkotta teljesen újjá, de a Microsoft Azure felhőnek köszönhetően a játék alapjait is. Az új Flight Simulator a teljes Földet elénk tárja, méghozzá a Bing Térképek műholdképei, mesterséges intelligencia által végzett terepgenerálás, procedurális generálás és a felhőből történő adatfolyam segítségével. Az eredmény: fotorealisztikus, korábban soha nem látott minőségű világ, a teljes Föld, 37000 repülőtérrel, másfél milliárd 3D-s épülettel, és billiónál is több fával. A volumetrikus, dinamikus felhőktől az utolsó fűszálig minden látható.

Az új Flight Simulator élményt dinamikus napszakok, évszakok és időjárás teszi teljessé, amit bármikor, akár repülés közben is átállíthatunk, a tiszta időtől a heves viharokig. A játékban élő időjárást is választhatunk, vagyis a világ minden pontján éppen olyan időjárás fogad, mint a valóságban. A repülést természetesen a hőmérséklet, a szélsebesség, a légnyomás is befolyásolja, ahogy landolásnál sem mindegy, hogy száraz vagy vizes betonra, esetleg fűre érkezünk.

Annak sem kell aggódnia, aki nem hardcore pilóta – az új Flight Simulator számos segítséget kínál, ami kiiktatja a műszaki hibákat, a légi irányítást, sok egyéb műszert, ráadásul Xbox kontrollerrel is gond nélkül vezethető. Sőt: az új szimulátor a PC-s Xbox Game Pass kínálatába is bekerült, így a tagok egyszerűen letölthetik, meg sem kell venni. Aki mégis ezt tenné, háromféle kiadás közül választhat. A Deluxe és Premium Deluxe változatokban több repülőgép és kézzel készített repülőtér szerepel (a világ minden reptere benne van a játékban, csak nem kézzel, pontosan modellezve).

Microsoft Flight Simulator gépigény (minimum, ajánlott, ideális)

A Microsoft Flight Simulator már tölthető, elérhető a Windows 10 Áruházban és Steamen, előbbiben Xbox Game Pass for PC tagsággal is. Hív az égbolt, jó repülést mindenkinek!