Megjelent a Phantasy Star Online 2 New Genesis
dreampage 2021. Jun. 09.

Megújult a Sega ingyenes MMORPG-je, és a mai naptól vadonatúj látvánnyal, új világgal és lehetőségekkel vár mindenkit. A Phantasy Star Online 2 New Genesis valódi evolúciója az évek óta népszerű online szerepjátéknak.

Csaknem egy éve, 2020 augusztusában költözött Európába a Japánban már hosszú évek óta népszerű MMORPG, a Phantasy Star Online 2 a Microsoft és a Sega jóvoltából. Az eredetileg a Dreamcast konzolon útjára indult legendás sorozat Xboxon és PC-n is hamar követőkre talált, azt pedig már ekkor tudni lehetett, hogy valamikor idén megérkezik a játék fejlesztett kiadása. Ez a nap ma érkezett el – a Phantasy Star Online 2 New Genesis gyakorlatilag egy új játék, részben a meglévő rendszerekre építve, de megannyi új lehetőséggel, egy vadonatúj világgal és történettel.

A New Genesis történetében az ARKS ügynökök egy új bolygóra érkeznek, ahol természetesen nincs minden rendben, az emberiség életben maradásához pedig itt is harcolni kell, mégpedig a DOLLS csapatai és mindenféle szörnyek ellen. A játék a Phantasy Star Online 2 „végső” változata, teljesen átalakított, modern látványvilággal, az elődnél jóval nagyobb, szabadon bejárható területekkel és új lehetőségekkel, mint például a repülés képessége. Megmaradnak viszont a már jól ismert ARKS kasztok, fegyverek és sok minden más, amit a PSO2 játékosok megszoktak és megszerettek.

Sok dolog ráadásul megtartható és átvihető a régi Phantasy Star Online 2 játékból, így akik már évek óta játszanak vele, azoknak nem kell mindent elölről kezdeniük. Így például karakterünk külseje, az összes megszerzett öltözék és felszerelés mind kompatibilis marad a New Genesisszel, mint ahogy a virtuális pénz, az AC is megmarad, lévén a két világ továbbra is átjárható lesz. Nem vihető át viszont a Meseta (a játék saját pénze), mivel az új kiadásban új fizetőeszközt is kapunk. A személyes tárhely, a barátlista, a kozmetikai elemek viszont mind megmaradnak. Akit a teljes lista érdekel a kompatibilitásról, az ezen az oldalon talál kimerítő információkat róla.

A sok ismerős elem mellett természetesen megannyi újdonsággal is találkozhatunk, hiszen egy teljesen új, gyönyörű világot fedezhetünk fel, új kalandok, harcrendszerek, szereplők és küldetések várják az ARKS ügynököket ebben a sci-fi szerepjátékban.

A Phantasy Star Online 2 New Genesis már letölthető, ingyenesen. A szerverek június 9-én, magyar idő szerint 12 órától élnek, innentől kezdve lehet belépni és felfedezni az új világot. Mindenkinek jó kalandokat hozzá!