Megjelent a Puyo Puyo Tetris 2
dreampage 2020. Dec. 08.

Két puzzle legenda egyesül újra a Sega kiváló játékában, amely végre most először nálunk is elérhető Xbox platformra. A Puyo Puyo Tetris 2 elődjénél is több tartalmat, nagyobb kampányt és kibővített multiplayer játékmódokat ígér.

Ezen a héten sem maradunk remekbe szabott japán produkció nélkül. Épp csak néhány napja, hogy első ízben Xboxra is megjelent a csodálatos Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age, máris itt a következő távol-keleti mestermű – igaz, kicsit más műfajban. A Sega óriási sikert aratott puzzle játékának folytatása, a Puyo Puyo Tetris 2 a mai napon megérkezett.

A játék címe pontosan utal rá, mire számíthatunk ebben a produkcióban. Két legendás puzzle franchise, a Tetris, illetve a Sega saját fejlesztésű változata, a Puyo Puyo egyesül egy hangulatos crossover játékban. A szabályok egyszerűek: össze kell párosítani négy azonos színű Puyo-t, vagy fel kell építeni egy teljes sort a Tetriminókból, hogy eltűnjenek, és szeméttel szórják meg az ellenfél térfelét. Közben persze arra is figyelni kell, hogy a másik mit küld át a mi játékterünkre. Játszhatunk vegytiszta Tetrist és Puyo Puyo-t is, de még izgalmasabb a kevert meccsek, amikor a két játékos a saját szabályai szerint küzd. Az egyszerű alapokra egy kifejezetten tartalmas játékot húzott fel a Sega: nagyszabású egyjátékos kampány, online és offline multiplayer módok és sok beállítási lehetőség várja a színes-szagos puzzle akció iránt érdeklődőket.

Érdemes egyébként mielőbb lecsapni a ma megjelent játékra, a Launch Edition ugyanis csak korlátozott ideig kapható. Ebben az alapjáték mellett egy exkluzív DLC, a Skill Battle Booster Pack is helyet kapott. Ez a vadonatúj Skill Battle játékmódhoz tartalmaz egyedi tárgyakat, köztük három exkluzív Sonic the Hedgehog képességkártyát.

A Puyo Puyo Tetris 2 már kapható, elérhető Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon is, természetesen Intelligens Játékletöltés (Smart Delivery) támogatással. Mindegy, melyik konzolon vesszük meg, az összesen működni fog a lehető legjobb teljesítménnyel. A végső puzzle összecsapás a Microsoft Store-ban kapható 14.000 forintért.