Megjelent a RAGE 2
dreampage 2019. May. 14.

Csaknem nyolc év után tér vissza az id Software poszt-apokaliptikus lövöldözős játéka, ezúttal az Avalanche Studios nyílt világába ágyazva. Öveket becsatolni, kezdődik a lila ködös pusztítás, amire már nagyon régóta vártunk.

Szinte hihetetlen, de az eredeti RAGE, a legendás John Carmack utolsó id Software-es játéka csaknem nyolc éves. 2011 októberében jelent meg Xbox 360-ra, és aki kíváncsi rá, ma is játszható Xbox One-on, a visszafelé kompatibilitási programnak köszönhetően. Bár sokáig úgy tűnt, nem kap folytatást a különleges játék, a kiadó szerencsére nem így gondolta. Ma végre befutott a RAGE 2.

A nyílt világú FPS alapfelállása ugyanaz, amit az első rész végén láttunk (de az előzmények ismerete nem igazán szükséges). A meteor becsapódása utáni pusztaság végre kezd magához térni. A sivatagos, sziklás területek mellett végre éledezik a természet, mocsarak, erdők tarkítják a bolygót. Az emberek helyzete viszont nem sokat változott: továbbra is bandák terrorizálják a túlélőket, és még rajtuk is túltesz az Authority, a mindent elnyomó gépesített hadtest, amelynek célja a teljes világuralom megtartása. Ebben a második részben Walker, az utolsó életben maradt ranger (egykori rendőr, vidéki seriff, ahogy tetszik) bőrébe bújunk, és vele fogjuk felfedezni, bejárni, és jórészt elpusztítani ezt a gyönyörű, nyílt világot a szabadság nevében.

Különleges produkció a RAGE 2, mert a szabadon bejárható, nyílt világot az erre szakosodott Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max), míg az ütős játékmenetet az id Software (DOOM, Quake) adta a közösbe, hogy a két stílus legjobb elemei keveredjenek. Főhősünkkel extrém fegyverekre és képességekre tehetünk szert, közelről, távolról és különböző járművekből is rászabadíthatjuk a poklot ellenfeleinkre. Visszatér az autós akció is, halálos versenyekkel, konvojtámadásokkal és még egy sor új lehetőséggel. Unatkozni senki nem fog.

A RAGE 2 kétféle változatban kapható Xbox One-ra. Az alapváltozat mellett megvehető a Deluxe Edition is, amely a játék mellett egy DLC csomagot is tartalmaz olyan cuccokkal, mint a DOOM BFG fegyver, XP booster, illetve a későbbi Rise of the Ghosts kiegészítő. A játék Xbox One X támogatást is kapott, az erősebbik konzolon 60 fps-sel élvezhetjük az akciót (Xbox One S-en 30 fps-t kapunk). Mindkét változat elérhető az alábbi linken, jó kalandozást!