Megjelent a Resident Evil 2
dreampage 2019. Jan. 25.

Folytatódik a japán január. Egy héttel a Namco után a Capcom is ránk szabadítja nehézsúlyú versenyzőjét, megérkezett a várva várt Resident Evil 2 remake Xbox One-ra. Visszatérhetünk gyerekkori rettegéseink helyszínére.

Múlt héten az Ace Combat 7 megjelenésének örvendtünk, de nincs megállás: Japánból újabb nagyszabású klasszikus érkezett Xbox One-ra. A Capcom legendás játéka, a Resident Evil 2 kapott teljes értékű felújítást, új kameranézettel, teljesen újraalkotott grafikával és elképesztő hangulattal. Ha hinni lehet az első teszteknek, minden idők egyik legjobb túlélő-horror játékát kaptuk meg.

Az új Resident Evil 2 az eredeti játék történetét és helyszíneit jeleníti meg, tulajdonképpen változatlan formában, ám teljesen új szemszögből. A rögzített kameranézetet és a „tank” irányítást váll feletti 3D-s nézőpont és modern kezelés váltja fel. Ilyen típusú remake talán még soha nem készült, ez egyszerre vadonatúj játék és örökzöld klasszikus. Claire Redfield és Leon S. Kennedy elágazó, 1998-as kalandja a sorozat egyik (ha nem a legjobb) része, és most mindenkinek szolgál újdonsággal, kezdőknek és haladóknak is.

A játék természetesen Raccoon City-ben játszódik, ahol az első rész eseményei után elszabadul a zombi apokalipszis. Claire, Chris Redfield húga, illetve Leon S. Kennedy, a kezdő rendőr kapja a hálátlan feladatot, hogy túléljen, és utánajárjon a rejtélyeknek. Semmi sem az, aminek elsőre látszik, persze ezt csak azok fogják megtudni, akiknek van mersze végigjátszani minden idők egyik legfélelmetesebb játékát. A briliáns hangulatra egy nagy lapáttal rátesz a kiváló grafika, a látványos fény-árnyék hatások, és a gyönyörűen kidolgozott helyszínek (nem beszélve a szigorúan 18+ kategóriájú vérengzős jelenetekről). A Resident Evil 2 Xbox One X támogatást is kapott, így nagyobb felbontásban, HDR-rel, 60 fps-sel élvezhetjük az akciót.

A Resident Evil 2 kétféle változatban kapható Xbox One-ra. Az alapváltozat mellett választható a Deluxe Edition, ami digitális extrákat (két fegyvert, az eredeti soundtracket és egy rakás öltözéket) tartalmaz. Mindkét verzió elérhető az alábbi linken, kellemes borzongást hozzá mindenkinek!