Megjelent a Revenant Dogma
dreampage 2018. Sep. 11.

Örülhetnek a retró jellegű japán szerepjátékok kedvelői, mert a Kemco és az Exe-Create már a harmadik játékukat hozzák el Xbox One-ra. A Revenant Dogma mától kapható, Xbox Play Anywhere támogatása is van.

Bár az Xbox One japán támogatása még mindig viszonylag alacsony, szerencsére egyre több fejlesztő és kiadó dönt úgy, hogy a nyugati piacokat szem előtt tartva a Microsoft platformján is megveti a lábát. Az egyik legfrissebb belépő a Kemco és az Exe-Create – a két csapat immár harmadik közös produkcióját hozza el a számunkra. Az Asdivine Hearts és a Fernz Gate után most a Revenant Dogma jelent meg Xbox One-ra, így egy újabb retró JRPG-vel gazdagodtunk.

A játék főszereplője Caine, aki egy különleges ereklye keresése közben találkozik egy rejtélyes, álarcot viselő lánnyal, ezzel pedig a sorsa is új irányt vesz. Kiderül, hogy az ereklye olyan erőt ad, ami megváltoztathatja a világot. Hogy ez az emberek virágzásához vagy pusztulásához vezet, az már a későbbi eseményeken múlik… A Revenant Dogma egy alapvetően retró stílusú szerepjáték (ne feledjük, a Kemco címei szinte kivétel nélkül mobiltelefonokról költöznek Xbox One-ra), 3D-s harcokkal. A harcrendszer érdekessége, hogy közben átalakulhatunk, új képességekre szert téve.

Karakterünk mellett fegyvereink is fejleszthetőek, megnövelt sebzést és különböző speciális hatásokat érhetünk el velük. Az egyedileg gyártott fegyvereket jó szokásokhoz híven eladhatjuk aranyért, vagy lebonthatjuk alapanyagokra, amiket új tárgyakba építhetünk be.

A Revenant Dogma a Kemco többi játékához hasonlóan Xbox Play Anywhere támogatással érkezett, vagyis Windows 10-en is játszható, elég egyszer megvenni. A játékmentés és az achievementek elkísérnek eszközről eszközre. Valószínűleg egyébként nem ez az utolsó cím a csapattól: több tucat játékuk van, amik csak arra várnak, hogy konzolokra is elkészüljenek.