Megjelent a Rise & Shine
dreampage 2017. Jan. 13.

Felkerült az Xbox Áruházba, és mától megvásárolható az Adult Swim Games legújabb, kőkemény platformere, ami bizonyosan felrázza az ünnepek alatt eltunyult játékosokat.

A Rise & Shine egy hagyományosnak tűnő 2D-s platformer, aminek a nehézségi szintje valahol a 8-bites korszakban maradt, látványvilága viszont profin kivitelezett, kézzel rajzolt, színes-szagos Full-HD csoda. A játék címe érdekes szójáték, két főszereplője Rise, egy bátor kis túlélő, és Shine, egy különleges, élő pisztoly, aki többféle lőszerrel is képes operálni. Ez jelenti a játék egyediségét, a különféle töltényekkel ugyanis nemcsak harcolni lehet, de logikai feladványokat is megoldhatunk.

A fejlesztők külön büszkék a grafikai megvalósításra. A kézi animációk mellett a hátterek több rétegből állnak, és minden pálya egyedi, egyetlen hosszú háttér előtt zajlik, melyeken nincsenek ismétlődő elemek. A nehézségi szintre is büszkék (rengeteg csapda, akna, repülő gránátok, hatalmas főellenségek és miegymás), de ennek mi valószínűleg nem annyira fogunk örülni a nyolcvanharmadik halál után.

Aki kedveli a komoly kihívást jelentő, nagyon profi platformer-lövöldözős hibrid játékokat, annak érdemes odafigyelnie a Rise & Shine-ra. A játék már tölthető Xbox One-ra, és barátságos, háromezer forintos ára senkit nem fog a földhöz vágni. Megvenni az alábbi linkről lehet.