Megjelent a Spyro Reignited Trilogy
dreampage 2018. Nov. 13.

Némi csúszást követően végre befutott a 3D-s platformerek egyik legkedveltebb trilógiája. A Spyro Reignited Trilogy teljesen újraalkotott grafikával, és modernizált irányítással fogja csokorba a három eredeti játékot.

Eredetileg októberben kellett volna megjelennie, végül azonban a mai napra csúszott az Activision 3D-s platformer trilógiája, de a Spyro Reignited Trilogy most már valóban elérhető Xbox One-ra. A korábbi, modern grafikával újraalkotott Crash Bandicoot trilógia sikerén felbuzdulva a kiadó érhető okokból elővette a kis sárkány kalandjait is, úgyhogy ezzel újabb klasszikus visszatérésének örülhetünk.

Harmónia uralkodik a Sárkány Királyság öt világában, csakhogy ennek vége szakad, amikor a gonosz Gnasty, aki félig gnóm, félig ork, seregével lerohanja az idilli tájakat, a sárkányokat pedig kristálybörtönbe zárja. Kivéve egyet – Spyro kis méretének köszönhetően megússza a támadást, és megfogadja, hogy végigjárja a világokat, és kiszabadítja barátait. Ezzel indult a lila sárkánykölyök hódítása, amit most mindenki bepótolhat vagy újraélhet.

A gyűjtemény a Spyro sorozat első három epizódját tartalmazza, teljes egészében felújított grafikával:

  • Spyro the Dragon (1998)
  • Spyro 2: Ripto’s Rage (1999)
  • Spyro: Year of the Dragon (2000)

Érdekesség, hogy az eredeti játékok forráskódja már nem állt rendelkezésre, úgyhogy a fejlesztést végző Toys for Bob az alapoktól volt kénytelen újjáépíteni a játékokat. Az eredmény nagyon látványos, tulajdonképpen a ma létező egyik legszebb mászkálós anyag lett az új Spyro trilógia. A gyönyörű grafikán kívül az irányításon is csiszoltak, és a kamerakezelés is kényelmesebb lett.

Aki dobozosan veszi meg, annak fontos információ, hogy a játék így is méretes letöltést igényel, a lemezen ugyanis csak az első rész van rajta teljes egészében. A trilógia legalább 20-30 óra szórakozást kínál, ehhez képest pedig baráti, 11,990 forintos áron vehető meg az Xbox Áruházban.