Megjelent a Starlink: Battle for Atlas
dreampage 2018. Oct. 16.

Új sci-fi kaland a láthatáron: megjelent a Ubisoft űrhajós lövöldözős játéka, amelyben egy egész csillagrendszert szabadíthatunk fel az elnyomás alól – és tehetjük ezt akár fizikai játékok segítségével is. Megérkezett Xbox One-ra a Starlink: Battle for Atlas.

Nem semmi portfóliót tud felmutatni a francia Ubisoft. Nincs még egy kiadó, amely ilyen mennyiségben, ilyen kaliberű játékokat szállítana, nem hogy évről évre, de szinte hónapról hónapra. Alig jelent meg a legutóbbi nagyszabású kaland, az Assassin’s Creed Odyssey, máris itt a következő nagy falat, a Starlink: Battle for Atlas, amely új műfajjal próbálkozik, egy kissé más célközönséget megcélozva. Nyílt világú űrhajós kalandjáték a javából.

A történet szerint a távoli jövőben az emberiség jelet kap róla, hogy a Földön kívül is van élet, ezért az Equinox anyahajó, fedélzetén néhány vakmerő kalandorral elindul az Atlas csillagrendszerbe. Itt rögtön meglepetés éri hőseinket, hiszen nemcsak élet, de komoly konfliktus is van. Az Elveszett Légió csap le rájuk, a kapitányt elrabolják, így nincs más hátra, mint előre, vagyis irány felszabadítani a világot. A Starlink játéktere hatalmas, hét óriási, szabadon bejárható bolygóból áll, és a köztük lévő űr is bejárható. Ahogy azt a Ubisoft játékokban megszoktuk, küldetések és mellékes feladatok garmadáját kapjuk, változatos mellékszereplőkkel és rengeteg harccal.

A játék nagy újítása, hogy fizikai játékokkal is működik. Minden űrhajó, pilóta és fegyver műanyag játékként is kapható (sőt, az alapjáték dobozos verziója tulajdonképpen egy Starter Pack), ezeket az Xbox One kontroller tetejére erősített tartón lehet cserélgetni tetszés szerint, a játékban pedig valós időben kapjuk meg ezeket a hajókat és fegyvereket. De szerencsére nem muszáj ezeket használni: a játék digitális változatban is kapható, a két csomag pedig mindent tartalmaz, amire szükségünk lehet.

Alapváltozat:

  • 4 űrhajó, 6 pilóta, 12 fegyver

Deluxe Edition:

  • 5 űrhajó, 9 pilóta, 15 fegyver

A Starlink: Battle for Atlas tehát nem csak egy jófajta sci-fi akció-kalandjáték, de játékok, figurák gyűjtögetésére, cserélgetésére is jó alapot adhat, főleg gyerekek (vagy gyereklelkű felnőttek) számára. Maga a játék pedig egy csodaszép, profi alkotás, ami az első értékelések szerint is ott van a szeren minőségben, grafikában, tartalomban. A Ubisoft ezzel egy újabb nagyszabású franchise-t mutatott be, ami remélhetőleg hosszabb távon is szórakoztatja majd a sci-fi rajongókat.