Megjelent a Styx: Shards of Darkness
dreampage 2017. Mar. 14.

Visszatért a lopakodás mestere, a minden hájjal megkent kobold, aki minden korábbinál veszélyesebb megbízást kap. Mától elérhető a Styx sorozat új része Xbox One-ra.

2014 őszén a Styx: Master of Shadows valószínűtlen módon csavart egyet a hagyományos fantasy formulán. Ezúttal ugyanis nem emberek vagy tündék, hanem egy kobold bőrébe bújhattunk, aki lopakodással és cselszövéssel járt túl ellenfeleinek eszén. A játék nem volt tökéletes, de elég népszerű lett ahhoz, hogy folytatást kapjon, ami a mai napon meg is érkezett. A Styx: Shards of Darkness szebb, nagyobb, nyíltabb és változatosabb kaland, mint elődje.

A játék az Unreal Engine 4-et használja, és ez meg is látszik rajta – gyönyörű, nagy, az elődnél sokkal színesebb és változatosabb nyílt pályákat kapunk, és a karakterek is természetesebbek, emberibbek. A kalandot egyedül, vagy kooperatív módban is teljesíthetjük, lehetőségeink így megsokszorozódnak. Emberek, tündék és törpök mellett viszont sokkal nagyobb és veszélyesebb ellenfeleket is kapunk ezúttal. Van karakterfejlesztés is – megszerzett tapasztalati pontjainkat gyilkosság, beszivárgás és varázslat kategóriákban oszthatjuk szét, így alakítva főhősünk képességeit és játékstílusát. A pályákon ezen felül találhatunk rejtett kincseket, különböző tárgyakat és csapdákat gyárthatunk, sőt még saját klónjainkkal is félrevezethetjük az őröket.

A Styx: Shards of Darkness mától kapható Xbox One-ra, megvehető a Store-ban, vagy az alábbi linken. Mindenkinek jó lopakodást kívánok hozzá!