Megjelent a Tacoma
dreampage 2017. Aug. 02.

Négy évvel a Gone Home után megjelent a The Fullbright Company soron következő játéka, amely kényelmes otthon helyett egy rejtélyes űrállomásra kalauzol, valamikor a jövőben. Mától elérhető a Tacoma Xbox One-ra.

2013-ban a portlandi székhelyű Fullbright egészen nagyot robbantott Gone Home című első játékával, ami a történetmesélés és az atmoszféra egészen új fokát mutatta be. A játék tavaly egyébként Xbox One-ra is elérhetővé vált. Most a csapat második játékán a sor: megérkezett a futurisztikus Tacoma, ami a címszereplő űrállomáson játszódik – egy rejtélyes helyen, ahol valami történt. Rajtunk múlik, hogy kiderítsük, mi.

2088-ban járunk, messze a Földtől, a Tacoma űrállomáson. A Venturis Corporation szeretné visszaszerezni az itt szolgálatot teljesítő mesterséges intelligenciát, ezért minket küldenek a helyszínre. Ám élt itt hat ember is, akiknek történetét rögzített, kiterjesztett valóságú felvételekből ismerhetjük meg. Lassan pedig kirajzolódik előttünk a legénység sorsa és az űrállomás története.

Bár a játék alapötlete bármelyik sci-fi horror játék számára remek felütés lenne, a Tacoma nem ilyen, hanem egy interaktív történet, illeszkedve a fejlesztők portfóliójába. Nem kell megküzdenünk senkivel és semmivel – viszont meg kell ismernünk egy idegen, mégis otthonos környezetet, és a különleges hely történetét. A végigjátszás nem tart tovább 2-5 óránál, de rajtunk múlik, milyen mélyre ásunk benne, és mennyi részletet fedezünk fel.

A különleges hangulatú játék elég jó értékeléseket kap a kritikusoktól, így mindenképp megéri rá odafigyelni. A Tacoma mától kapható Xbox One-ra, 6,900 forintot és 2.3 GB tárhelyet igényel. Jó űrutazást és felfedezést kívánok hozzá mindenkinek!