Megjelent a Void Bastards
dreampage 2019. May. 29.

A System Shock 2 és a BioShock fejlesztőinek új, „stratégiai lövöldözős” játéka megérkezett. A képregényes látványvilágú, konzol exkluzív rogue-lite kalandjáték garantáltan friss élmény lesz mindenkinek – és Xbox Game Pass tagsággal is játszható.

Újabb premier játéknak örülhetnek az Xbox Game Pass előfizetők, de a Void Bastards önálló játékmegjelenésként is bőven megállja a helyét. A roguelike és RPG elemekkel felruházott, részben taktikai, részben lövöldözős játék mögött álló Blue Manchu Ltd soraiban ugyanis ott vannak a legendás System Shock 2, illetve a BioShock fejlesztői is. Ez már önmagában is különleges élményt sejtet, a jelek szerint pedig a sci-fi FPS nem is okoz majd csalódást.

A játék célja, hogy egy csapat mindenre elszánt alakot kivezessünk a világűr egyik legveszélyesebb régiójából. Ehhez be kell járni a környéket, és az ott sodródó többi űrhajóból össze kell gyűjteni mindent, amit lehet. A játéktér és az űrhajók mindig véletlenszerűen generálódnak, vagyis nem fogunk kétszer ugyanolyan helyszínnel találkozni. A lövöldözésen kívül szerepet kap a lopakodás és a taktika is, de csak rajtunk múlik, mikor milyen stratégiát választunk.

Ha meghalunk, akkor vissza az elejére – de következő klón főhősünk erősebben térhet vissza, mivel a megszerzett erőforrások, megnyitott perkek és egyebek mind megmaradnak. Így egyre jobb felszerelésekkel, képességekkel és több tapasztalattal kezdhetjük újra a kalandot, ami a procedurális generálásnak köszönhetően sosem válik unalmassá. További érdekesség, hogy minden új karakter egyedi bónuszokkal rendelkezik, amik pozitív vagy negatív módon is befolyásolhatják a játékélményt.

A Void Bastards 12-15 órás egyjátékos kampánnyal rendelkezik, de változatossága – és többféle nehézségi szintje – miatt ennél valószínűleg többet is bele lehet tenni. Képregényszerű grafikája pedig kiemeli a tömegből, ahogy az a traileren is látható.

A Void Bastards megvehető Xbox One-ra külön (10,400 forintért), de Xbox Game Pass tagsággal is játszható. Elérhető az Áruházból az alábbi linken, illetve természetesen a konzol menüjéből.