Megjelent a World of Final Fantasy Maxima
dreampage 2018. Nov. 06.

Kezdődik a Final Fantasy dömping Xbox One-on. A Square-Enix egész sor játékot ad ki újra, most már a Microsoft konzoljára is, ezek közül ma érkezett az első. A World of Final Fantasy Maxima már tölthető az Áruházból.

Nem volt olyan rég, hogy a Square-Enix féltucat Final Fantasy játék kiadását jelentette be Xbox One-ra. A Final Fantasy XV sikerét követően úgy tűnik, a Microsoft platformján is végleg megveti a lábát a sorozat, hiszen jövőre négy játék is érkezik a sorozatból, most pedig ugyancsak kaptunk egyet, a World of Final Fantasy Maxima formájában.

Ha úgy tetszik, a World of Final Fantasy egyfajta bevezető a sorozat univerzumába, egyúttal visszatérés a klasszikus, körökre osztott játékmenethez, mindez cuki, inkább a fiataloknak szóló körítésben. A szerepjáték Grymoire világában játszódik, és két testvér, Reynn és Lann kalandjait meséli el, akik képesek rá, hogy a világban kószáló lényeket (Mirage) begyűjtsék, és képességeiket használják a harcban. Szerte a világban klasszikus Final Fantasy teremtmények bukkannak fel, ahogy a mellékszereplők között is a klasszikus epizódok jól ismert karaktereit láthatjuk viszont.

A Maxima alcímmel érkező kiadás némi ráncfelvarrással és bővítésekkel emeli a lécet. Ebben már szerepel Noctis, a XV főszereplője is, illetve az Avatar Change mechanika, ami lehetővé teszi, hogy a két főhős Bajnokokként (klasszikus FF karakterekként) harcoljanak. Xbox One X javításoknak is örülhetünk, az aranyos JRPG-t 4K felbontásban élvezhetjük a legerősebb konzolon.

A World of Final Fantasy Maxima már elérhető Xbox One-ra, és egész barátságos áron érkezett: 11,990 forintért lehet megvenni az Áruházból. Ezzel pedig megkezdődik a sor, amit jövőre az FF VII, VIII, X/X-2 és XII folytat.