Megjelent a Yakuza 0
dreampage 2020. Feb. 26.

Történelmi nap: a Sega és az RGG Studio régóta népszerű, nyílt világú verekedős akciójátéka most először Xbox platformon is elérhető. Megjelent a Yakuza 0, a sorozat első része, és rögtön Xbox Game Pass tagsággal is elérhető.

Az 1980-as évek csillogása és „féktelen dekadenciája” tér vissza a Yakuza sorozat kezdetén, ahogy azt a Sega és az RGG Studio akciójátéka, a Yakuza 0 leírása közli. Ennél is fontosabb, hogy a hosszú évek óta Japánban és Nyugaton is népszerű sorozat végre Xbox One-on is elérhető.

A Yakuza 0 (és csaknem az egész sorozat) főhőse Kazuma Kiryu, aki nyakig találja magát a problémákban, miután egy egyszerű adóbeszedési ügy gyilkosságba torkollik. Kazuma kénytelen megküzdeni az igazáért ebben a japán bűnügyi történetben. A tulajdonképpen a Shenmue technológiai alapjaira felhúzott játékban Tokió és Osaka kerületeit járhatjuk be Kazuma, illetve egy másik játszható főszereplő, Goro Majima bőrébe bújva. A gyönyörű város, a verekedős harcrendszer és a rengeteg párbeszéd mellett egyéb extrák is várnak, például minijátékok formájában, de akár játékterembe is mehetünk, ahol klasszikus Sega játékokat lehet kipróbálni.

Ha harcra kerül a sor, akkor három küzdőstílus között lehet váltani, de tereptárgyak (táblák, biciklik, vagy ami útba esik) is használhatók az ellenfelek semlegesítésére. Mindez a gyönyörűen kidolgozott, neonfényes utcák díszletei között, amitől a Yakuza sorozat valóban egyedi hangulatot kap.

Az ígéreteknek megfelelően a Yakuza 0 Xbox One-ra és Windows 10-re is elérhetővé vált (nem Xbox Play Anywhere, tehát két különálló játék), mindkét platformon az Xbox Game Pass része is. Így aki rendelkezik a tagsággal, az máris töltheti – de egyébként sem drága, a rég várt kaland-akciójáték mindössze 5,900 forintba kerül.

Ezzel tehát Xbox One-on is kezdetét veszi a Yakuza sorozat, hamarosan pedig érkezik a két folytatás, a Yakuza Kiwami és a Yakuza Kiwami 2 is, ugyanebben a felállásban, Xbox Game Pass-ban is. Mindenkinek nagyon jó játékot a távol-keleti kalandokhoz!