Megjelent a Yakuza Kiwami 2
dreampage 2020. Jul. 30.

Folytatódik Kazuma Kiryu története Xbox One-on. Megérkezett a Yakuza Kiwami 2, a sorozat harmadik darabja, gyönyörűen felújítva. A legjobb, hogy nagyon kedvező áron kapható, és mindjárt Xbox Game Pass tagsággal is játszható.

Nagy horderejű bejelentés volt, amikor kiderült, hogy az egyre népszerűbb Yakuza sorozat végre Xbox One-on is elérhetővé válik. A Sega és az RGG Studio verekedős akciójátékai szép lassan meg is érkeznek. A Yakuza 0 és a Yakuza Kiwami után most a harmadik felvonás, a Yakuza Kiwami 2 is megjelent a Microsoft konzoljára, illetve Windows 10-re.

Egy évvel a 10 milliárd yenes incidens után Kazuma Kiryu békés életet kezd Haruka Sawamura oldalán. Csakhogy egy orvgyilkosság történik, ami háborúval fenyeget a Tojo klán és az Omi Alliance között. Kiryu, a Dojima Sárkánya Sotenboriba (Osaka) utazik, hogy megpróbálja megbékíteni a feleket, ám egy másik figura, Ryuji Goda mindent megtesz, hogy megkapja a maga háborúját. Összecsap hát a két sárkány, és újabb kaland kezdődik a japán utcákon.

A Kiwami 2 az eredetileg 2008-ban megjelent Yakuza 2 felújított változata, gyönyörű 1080p grafikával, részletesen kidolgozott karakterekkel, mély történettel, és persze rengeteg akcióval. Akinek az előzmények kimaradtak, az a „Memories” opcióval felelevenítheti a korábbi részek tartalmát, így rögtön belevetheti magát a folytatásba. És persze saját kalandot kap a sorozat másik állandó főszereplője, Majima Goro is.

A Yakuza Kiwami 2 már kapható Xbox One-ra és Windows 10-re (nem Play Anywhere játék, tehát a mentés nem szinkronizálódik a kettő között). Nagyszerű dolog, hogy ez a tartalmas, hangulatos játék mindössze 5,900 forintba kerül, de még ennél is nagyszerűbb, hogy Xbox Game Pass-ban is benne van, így a konzolos és PC-s tagsággal is letölthető és játszható.