Megjelent a Yakuza Remastered Collection
dreampage 2021. Jan. 28.

Xboxon és PC-n is folytatódik Kazuma Kiryu története. Mától elérhető a Yakuza Remastered Collection, amely három felújított epizódot tartalmaz. Mindez Xbox Game Pass tagsággal is elérhető, konzolon és PC-n egyaránt.

Itt az idő folytatni a Sega és az RGG Studio legendás sorozatát! Végre Xbox platformra is megérkezett a Yakuza Remastered Collection, egy felújított gyűjtemény, amely a Yakuza 3, a Yakuza 4 és a Yakuza 5 ráncfelvarrott változatait tartalmazza, 1080p/60 fps grafikával. Ez az első alkalom, hogy ezek a játékok Xbox platformon elérhetővé váltak.

A Yakuza 3 a második rész eseményei után egy évvel játszódik, miután Kazuma és Haruka Okinawa szigetére költözik, hogy egy árvaházat működtessen. Főhősünk múltja persze itt is utoléri őket, és halálos kötélhúzás kezdődik a Tojo klán és a politikai világ között.

A Yakuza 4-ben egy tokiói gyilkosság indítja be az eseményeket. A város piroslámpás negyedében történt lövöldözés, és egy rejtélyes nő feltűnése Kiryura irányítja a figyelmet, a város alvilágának szereplői pedig sorban megjelennek – újra – az életében.

A Yakuza 5 2012-ben játszódik. Kiryu maga mögött hagyta a jakuza életet, és taxisofőrként dolgozik Fukuokában. Csakhogy a helyi alvilágban egyre nő a feszültség, amely végül bandaháborúba taszíthatja Japán összes jakuza klánját – és ebből természetesen mi sem maradunk ki.

A három felújított játék külön-külön is kapható 5.900 forintos áron, a teljes gyűjtemény pedig 12.500 forintba kerül. Ennél is jobb hír viszont, hogy Xbox Game Pass tagsággal is játszható mind, így aki ezzel rendelkezik, annak nem kell őket megvennie. Xbox One-on, Series X|S-en is PC-n is elérhető az összes rész, de fontos megjegyezni, hogy a mentések konzolok és PC között nem vihetők át.

Ezzel Kazuma Kiryu története csaknem teljessé vált – még egy nagy dobás van hátra, a Yakuza 6: The Song of Life, amely márciusban érkezik Xboxra és PC-re, természetesen ez is azonnal elérhető lesz Game Pass tagsággal.