Megjelent az Ace Combat 7
dreampage 2019. Jan. 18.

Megérkezett az idei év első AAA játéka, egyenesen Japánból. Több, mint tizenegy év után számozott folytatást kapott az Ace Combat sorozat. A hetedik rész ismeretlen égboltja mától elérhető Xbox One-ra, kétféle változatban is.

1995 óta járőrözik az égen a Namco vadászrepülős sorozata, amely utoljára 2007-ben, az Xbox 360 exkluzív Ace Combat 6: Fires of Liberation formájában jelentkezett számozott epizóddal. Több kisebb-nagyobb kitérő és mellékszál után a sorozat ma visszatér a gyökereihez: megjelent az Ace Combat 7: Skies Unknown Xbox One-ra.

Az új játék egy kitalált világban játszódik, ahol két nagyhatalom, az Osean Föderáció és Erusea Királysága áll háborúban egymással. Akárcsak a valódi világban, a háborút mindkét fél a légi fölény biztosításával kívánja megnyerni, és akárcsak nálunk, ehhez a legjobb vadászgépeket vetik be. Az Ace Combat 7-ben nagyjából kéttucatnyi, valódi repülőgéptípust vezethetünk, amiket minden küldetés előtt egyedi fegyverzettel és felszerelésekkel láthatunk el, illetve fejleszteni is lehet őket.

A single-player kampány 20 küldetésből áll, melyek alatt folyamatos rádiózás, köztük pedig hosszas átvezetők teszik hangulatosabbá a történetet. Vérbeli, klasszikus Ace Combat élmény ez, visszatérve a nagysebességű árkádos akcióhoz, csak épp még látványosabb grafika mellett. Dinamikus felhőzet és időjárási viszonyok teszik nehezebbé a tájékozódást és a harcot, a fejlesztők (akik közül sokan több, mint egy évtizede dolgoznak már ezen a szérián) tényleg minden követ megmozgattak, hogy a korábbiaknál jóval élethűbb élményekben legyen részünk. Aki pedig végzett vele, az próbára teheti magát az online multiplayer módokban, ahová átvihetők a kampány során megnyitott repülőgépek és felszerelések.

Az Ace Combat 7: Skies Unknown kétféle változatban kapható. A Deluxe Edition az alapjáték mellett a Szezonbérletet és más digitális extrákat, például festéseket és exkluzív emblémákat tartalmaz. Azok, akik előrendelték bármelyik digitális verziót, 7-10 napon belül Xbox Live üzenetben kódot fognak kapni az Xbox 360-as Ace Combat 6 letöltéséhez is, amely egyébként már kompatibilis.

Ezzel egy nagynevű, klasszikus japán sorozat tért vissza, és reméljük, hogy a minőség és a siker sem marad el. Az Ace Combat 7 elérhető az alábbi linken a Microsoft Áruházban, jó repülést mindenkinek!