Megjelent az Assassin’s Creed Origins
dreampage 2017. Oct. 27.

Irány a múlt, irány Egyiptom: visszatért az Assassin’s Creed sorozat, egy minden eddiginél nagyobb és látványosabb kalanddal. Szemtanúi lehetünk az Aszaszin Testvériség születésének.

Mivel mással is jelentkezhetne a francia Ubisoft, mint egy újabb nagyszabású produkcióval, az év egyik legnagyobb játékával. Egy év (kényszer)szünet után megérkezett az Assassin’s Creed Origins, részben megújítva, részben pedig kibővítve a régóta népszerű sorozatot. Az új epizód négy éve állt fejlesztés alatt, mától pedig mindenki kipróbálhatja a végeredményt.

Egyiptomban járunk, Krisztus születése előtt néhány évtizeddel. A történet főszereplője Bayek, egy Medjay (mági), az emberek védelmezője, aki szép lassan belesodródik az aktuális nagypolitika folyamába. XIII. Ptolemaiosz fáraó nehezen tartja uralmát a királyságban, miután egy inkább ki akarja bővíteni a birodalom területét. Nemcsak a rómaiak okoznak problémákat Julius Cézár vezényletével, de saját lánya, Kleopátra is kavarja a dolgokat. Hősünk ebbe a nem túl szép helyzetbe merül nyakig, aminek eredményeképp végül megalakul az Aszaszin Rend.

A mi szempontunkból ez egy minden korábbinál nagyobb és összefüggőbb, nyílt világú lopakodós akciójátékot jelent. Megújult a harcrendszer, RPG elemekkel gazdagodott a karakterfejlesztés, egyszerűsödött a felfedezés és a parkour mozdulatok, vagyis egy csiszoltabb, érdekesebb játékmenetet kaptunk eredményül. Egyiptom nemcsak hatalmas, hanem csodaszép is. A végtelennek tűnő sivatagoktól a piramisokon át Alexandria és Memphisz fényűző városaiig megannyi helyet fedezhetünk fel, tartalmas és érdekes mellékküldetésekkel fűszerezve. Vagyis röviden, egy nagyon, nagyon jó Assassin’s Creed jelent meg.

A játék háromféle változatban kapható. A Standard Edition csak az alapjátékot tartalmazza, a Deluxe változat egy extra küldetést, 3 extra képesség pontot és egy „Sivatagi Kobra” csomagot. A legdrágább, Gold Edition ezeken felül a Szezonbérletet is magában foglalja, ami további kiegészítőket, küldetéseket és extrákat jelent.

Azt pedig mondani sem kell, hogy az Assassin’s Creed Origins a másfél hét múlva megjelenő Xbox One X-en lesz a legszebb. Nemcsak a legnagyobb felbontást, de a legrészletesebb grafikát is ezen a konzolon kapjuk, így aki később az új gépre vált, még inkább lenyűgöző látványban lesz része – a fejlesztők legalábbis ezt ígérik.

Irány tehát az ókori Egyiptom, mindenkinek nagyon jó játékot kívánok hozzá!