Megjelent az Everspace
dreampage 2017. May. 26.

Elkészült, és ezzel végre kilépett a Game Preview programból a német Rockfish Games látványos űrhajós lövöldözős játéka. Megérkezett az Everspace 1.0-ás verziója Xbox One-ra és Windows 10-re.

Nagyon lassan, és néha úgy tűnt, nehezen készül el az Everspace, az utóbbi évek egyik leglátványosabb sci-fi játéka. A fejlesztők kis létszáma, az Xbox Play Anywhere követelmények és más technikai nehézségek (például komplett grafikus motort kellett cserélni alatta) hátráltatták a játék fejlesztését, de a kitartó munkának meglett az eredménye. Mától teljes játékként érhető el a roguelike űrhajós kaland. Azok számára is érdekes újdonságokat tartogat, akik a korai hozzáférés időszakában játszottak vele, sokkal teljesebb lett ugyanis a produkció.

  • A főszereplő új szinkront kapott.
  • Teljes sztori került a játékba, átvezetőkkel.
  • Bekerültek az Xbox Live achievementek.
  • Több játékmechanika átalakult vagy módosult.
  • Egyszerűbb lett a craftolás folyamata.
  • Rengeteg új hasznos pont, létesítmény, űrállomás stb. került bele.

Lehetne még sorolni, de egyszerűbb megnézni a hivatalos honlapon lévő változáslistát. Az újdonságok mellett számos hibajavításra is sor került, így jött létre az 1.0-ás változat, ami egyben a Game Preview Program végét is jelenti. Az Everspace mostantól teljes játékként vehető meg.

Xbox Play Anywhere játékról van szó, tehát ha megvesszük, tetszés szerint Xbox One-on vagy Windows 10 PC-n is játszhatunk vele, a mentésünk és az achievementjeink megmaradnak. Multiplayer nincs benne, az Everspace egy atom látványos single-player roguelike űrkaland.

Ezzel persze nem ér véget a német fejlesztők munkája, hiszen a jövőben számíthatunk a játék bővülésére és javulására. A játékban nagyon sok potenciál van, Kőhalék remélhetőleg ezt a későbbiekben is kihasználják. Addig is jó felfedezést és lövöldözést mindenkinek!