Megjelent az F1 2019
dreampage 2019. Jun. 28.

Az FIA Forma-1 Világbajnokság hivatalos játéka idén hamarabb érkezett a szokásosnál, úgyhogy már a nyári hőségben is lehet nyomni a virtuális futamokat. Megérkezett Xbox One-ra az F1 2019.

Fejlesztett grafikával, és néhány érdekes újdonsággal áll rajtvonalhoz az F1 2019, a Codemasters immár tíz éve futó Forma-1-es játéksorozata. Most először például megjelentek az F2-es autók (a karriert ebben az osztályban kezdjük, például), de két, eddig nem látott riválissal is szembe kell néznünk a versenypályákon. Akinek a karrier nem olyan vonzó, az legendás autókkal és az online multiplayer módokkal is múlathatja az időt – nem beszélve sok más kihívásról.

A játékban természetesen minden szerepel, aminek kell: az összes 2019-es helyszín, csapat és pilóta, részletes autófejlesztés, teljes versenyhétvégék, és a valódi tévéközvetítéseket idéző kameranézetek, kiírások és kommentár (ahogy megszoktuk, most is David Croft és Anthony Davidson ül a fülkében). Finomodott viszont a vezetési modell, és javult a grafika – részletesebben kidolgozott pályák, tájak és légköri effektek teszik még élethűbbé az akciót. Az Xbox One X támogatás is adott, 4K felbontással, HDR-rel és 60 fps képfrissítéssel, ahogy azt kell.

A brit fejlesztők szerint egyébként ez az eddigi legnagyobb F1 játék. A teljes értékű karrier mód mellett több legendás autót tartalmaz, mint bármelyik korábbi epizód, a multiplayer mód pedig jelentősen bővült: saját sisak-, ruha- és autófestéseket szerezhetünk, ezekkel indulhatunk az online versenyeken. Az eSport kompatibilis multi tehát valószínűleg hosszabb távon is érdekes lehet.

Az F1 2019 kétféle változatban kapható. A Legends Edition két, 1990-es autót is tartalmaz, plusz néhány extra kihívást, amik Ayrton Senna és Alain Prost rivalizálását hivatottak újraalkotni:

  • Ferrari F1-90
  • McLaren MP4/5B

Az „alapváltozat” az Anniversary Edition alcímet viseli, mivel ez a Codemasters évfordulója, ebben két, 2010-es versenygép kapott helyet (ezek a Legends Edition-ben is benne vannak).

Bármelyiket is válasszák a Forma-1 rajongók, unatkozni valószínűleg nem fognak. Mindkét változat elérhető Xbox One-ra, az alábbi linken, vagy a Store-ban. Jó száguldozást mindenkinek!