Megjelent az L.A. Noire
dreampage 2017. Nov. 14.

A mai napon újra megjelent a Rockstar Games nyomozós játéka, az L.A. Noire, feljavított grafikával, extra tartalmakkal és Xbox One X támogatással. Az emlékezetes detektív kaland szebb, mint valaha.

Renovál a Rockstar Games: Felújítást kapott egyik leghangulatosabb játékuk, az 1940-es években játszódó L.A. Noire. A több szempontból is úttörő arcmimikát használó nyílt világú nyomozós kaland a mai napon tért vissza, számos grafikai javítással.

A játék főszereplője a II. Világháborús veterán Cole Phelps, aki a háború után Los Angeles rendőrségénél helyezkedik el. Miután kiválóan megold egy gyilkossági ügyet, nyomozóvá léptetik elő, és innen indul az igazi kaland. Phelps kényes ügyekbe keveredik, megismeri nemcsak a város alvilágát, hanem a rendőrség romlott vezetőit is. A sötét hangulatú játék az előző generáció egyik legérdekesebb címe volt, több úttörő megoldást is használt, leginkább a párbeszédek tekintetében, ahol a szereplők arckifejezése alapján kellett megmondani, hazudnak-e éppen.

Az Xbox One verzió többféle – főleg grafikai – javítással érkezik, ezek közül néhány:

  • Fejlesztett időjárási effektek
  • Élethűbb szmog- és fényhatások
  • Valós idejű tükröződések az autókon és új króm effektek
  • A járművek koszolódnak
  • Új kameraállások az átvezetőknél
  • Nagyobb felbontású textúrák
  • 1080p (Xbox One) és 4K (Xbox One X) felbontás

Több értelme van a városban autózni és mászkálni is, a fejlesztők ugyanis új gyűjtögethető extrákat rejtettek el: könyvborítókat és arany hanglemezeket szedhetünk össze Los Angeles sötét sarkaiban, amik új öltözékeket nyitnak meg.

A felújított, és a fejlesztők szerint a korábbinál jóval élethűbb és hangulatosabb játék már elérhető az Áruházból, az alapjáték mellett az összes DLC-t is tartalmazza. Akinek az előző generációban kimaradt, annak mindenképp érdemes bepótolni, mert egy igazán remek játék tért vissza, az eddigi legjobb formában.