Megjelent az R-Type Final 2
dreampage 2021. Apr. 30.

Egy legendás japán klasszikus tért vissza a mai napon Xbox Series X|S és Xbox One konzolokon. Az R-Type sorozat legújabb epizódja, az R-Type Final 2 következő generációs látvánnyal dobja fel a jól ismert shmup játékmenetet.

Bizonyára senkinek sem cseng ismeretlenül az R-Type név – az 1987-ben indult japán lövöldözős sorozat tulajdonképpen minden konzolt és platformot megjárt az évek során, és rajongók millióit gyűjtötte maga köré. Hosszas várakozás után ma megérkezett a sorozat legfrissebb, és talán legutolsó része, az R-Type Final 2, részben az eredeti gárda által fejlesztve, a Granzella és az NIS America koprodukciójában.

A klasszikus horizontális lövöldözős játék nem tér el radikálisan az elődöktől. Továbbra is az emberiség és a földönkívüli Bydo harcáról szól, a konfliktusban pedig a speciális R-Type űrhajók kapják a feladatok oroszlánrészét. Egész sor új és már ismert fegyvert vethetünk be a lények ellen, géppuskáktól kezdve a különböző energia- és hullámfegyverekig. Űrhajónk típusa, színe, moduljai és fegyverzete szabadon testre szabható, így minden küldetést többféleképpen is megpróbálhatunk teljesíteni. Az ellenség is folyamatosan fejlődik, az elpusztult Bydo testekből újak fejlődnek, a pályák végén pedig hatalmas főellenségek várják az emberi harcosokat.

Az R-Type Final 2 a klasszikus felépítést, hangulatot és játékmenetet ötvözi a modern grafikával: magas felbontást és képfrissítést, és lenyűgöző effekteket kapunk, amivel ez a cím a műfaj jelenlegi egyik legszebbje. Ráadásul Xbox Series X|S-re optimalizálva és Smart Delivery támogatással érkezik, vagyis elég egyszer megvenni, bármelyik konzolra az elérhető legjobb változatot tölthetjük le.

Az R-Type Final 2 egy klasszikus japán sorozat diadalmas visszatérése lehet. Már kapható a Microsoft Store-ban (a link szokás szerint a szöveg alatt). A sorozat rajonóinak, a műfaj kedvelőinek, de új játékosoknak is nagyon ajánlott produkció.